Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Svensk sender sikrer dansk DAB
Onsdag 24. marts 2004
Af Karsten Jensen
 
En sender i Helsingborg sikrer, at lytterne i Helsingør og ved Øresundskysten også kan høre DAB-radio. Nu er 90 pct. af Danmark dækket med DAB-signaler, så lyttere med digitalradio kan høre DRs tilbud.
Efter at de svenske myndigheder har sagt god for det, åbnede DR i går en DAB-sender fra Helsingborg, der løste et stort modtageproblem i dette område.

”Området skulle have været dækket af senderen fra Hillerød, men bakkerne og skrænterne omkring Helsingør og Ålsgårde har gjort det umuligt for os at ramme området med de digitale signaler,” forklarer Niels Sennicksen, der er DR Teknologisk Stabs medansvarlige for etablering af DAB-sendenettet.

Også i andre tilfælde har DR været nødt til at ty til udenlandske master og sendere for at få Danmark radiodækket. FM-senderen i Flensborg er således placeret på tysk grund for at sikre, at det sydligste Sønderjylland kan få en ordentlig radiomodtagelse.
Udbygningen af det landsdækkende DAB-sendenet nærmer sig nu sin afslutning. På nuværende tidspunkt kan omkring 90 procent af befolkningen modtage DAB med en stationær, digital radio. For at sikre en dækning i nærheden af 100 procent mangler der nu sendere i Sønderborg, Kalundborg, Nykøbing Sj. og i Svendborg-området.

”Af de resterende er der specielt én sender, der driller, nemlig senderen ved Svendborg. Det har vist sig, at senderen ikke vil dække området godt nok fra dét sted, vi oprindeligt havde regnet med at stille den op. Derfor leder vi nu efter en alternativ placering - blandt andet på Ærø,” siger Niels Sennicksen.

Hele landet er formentlig DAB-dækket i løbet af tredje kvartal 2004.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -