Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


UK: Lokale radioer i fælles front mod DAB
Tirsdag 27. september 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Ofcom gennemfører i øjeblikket en høring, der egentlig blot skulle dreje sig om dækningsforhold for DAB og tildeling af multiplekser. Men mere end 50 lokale radiostationer i Storbritannien og Nordirland er gået sammen om at udtrykke deres modstand mod DAB og udtrykke deres frustration med hele processen for overgang fra FM til DAB.
DAB sammenlignes med "en bilulykke der VIL ske". Sådan udtrykker brancheforeningen UKRD det, og uddyber: "Tingene er hårde nok i forvejen - selv uden at regeringen overdænger de lokale, kommercielle radiostationer med flere omkostninger, mere usikkerhed og flere risici. DAB for de lokale radiostationer er helt ved siden af. Det skal opgives".

Når en stribe radiostationer benytter høringen til at udtrykke modstand mod DAB, er det iflg. The Register fordi radioerne har manglet andre lejligheder til at gøre det.

En undersøgelse fra The Communications Consumer Panel viser, at 72 pct. af befolkningen, der lytter radio, ikke har en DAB-radio eller aldrig bruger den. De lokale radiostationer kritiserer på den baggrund, at Ofcom foreslår at der skal etableres hundredevis af sendere for at sikre, at tusindvis af husstand kan ignorere de DAB-signaler, som de ikke ønsker.

Det hedder videre: "Udbygningen af lokale DAB-sendere vil iflg. forslagene tredoble antallet af sendere - for blot at levere en 28 pct. forbedring i antallet af husstande, der vil kunne modtage DAB med tilstrækkelig robust signalstyrke".


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -