Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


’Orientering’-journalist får Nairobiprisen
Fredag 17. juni 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
”I en tid med sensationsjournalistik, smartness og lemmingetendenser, er det befriende med én, som vælger dét, mange andre journalister overser i farten: Det svære og det komplicerede.” Sådan lød det, da Kirsten Larsen fra ’Orientering’ på P1 onsdag blev udpeget som årets modtager af Nairobiprisen.
Prisen - med navn efter Kenyas hovedstad - bliver hvert år givet til en person, en gruppe eller en organisation, som ”på anerkendelsesværdig måde har bragt de fattige landes vilkår frem i danske medier”, som det blandt andet hedder.

Og det har journalst og redaktionschef Kirsten Larsen i ’Orientering’, lød det blandt andet fra Nairobiklubbens formand, Jan Kjær, da han overrakte prisen til P1-journalisten. Kirsten Larsen har især formidling af store institutioner som FN, EU og Verdensbanken som sit stofområde. Også hendes reportager fra Afghanistan, Liberia og Elfenbenskysten blev nævnt i begrundelsen.

Her blev Kirsten Larsen kaldt for ”den vedholdende, globale radiostemme i Danmark”, og Jan Kjær sagde videre:

”Med stor viden og sans for detaljen er du i stand til at formidle yderst komplicerede sammenhænge på en meget levende og medrivende måde – og med stor respekt for dem, det handler om derude i den store verden.”

Nairobiprisen bliver uddelt af kolleger, idet det er medie- og fagfolk, der arbejder med formidling af udviklingsbistand, globale udviklingsspørgsmål, udenrigs- og ulandsstof, som peger på årets modtager. Prisen består af æren, og de seneste fem års modtagere har været Knud Vilby, Jørgen Harboe, International Media Support, Jesper Strudsholm og Ulandsnyt.dk.

Selv siger Kirsten Larsen, at det er adskillige års gode arbejdsforhold på ’Orientering’, der har været stærkt medvirkende til, at hun har kunnet lave, hvad hun har.

Kirsten Larsen er både uddannet journalist og edb-programmør, og bortset fra en kort periode har hun arbejdet i DR i snart 20 år.


Foto: Kirsten Larsen fra 'Orienterig'. (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -