">
Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ærgerligt at Lønsmann måtte gå
Onsdag 23. januar 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
"Ingen kan være i tvivl om at Leif Lønsmann som radiodirektør for DR har en meget stor andel i den succes DR's radiokanaler har og den popularitet de nyder hos lytterne. Han har stået for udvikling og - ikke altid lige populær - nytænkning på alle kanaler," siger Thorkild Ellerbæk, lektor på Danmarks Journalisthøjskole. Ellerbæk tøver ikke med at konstatere, at det er ærgerligt, at Lønsmann forlader DR Radio, og at det svækker DR Radios position i DR.

Radionyt.com har spurgt Thorkild Ellerbæk om, hvordan han vurderer situationen efter at Leif Lønsmann nu ikke længere er radiodirektør i DR - og efter at man helt har valgt at nedlægge stillingen som radiodirektør.

Ellerbæk mener, at det ikke bare er ærgerligt at Lønsmann må forlade DR Radio i en tid, der er præget af nedskæringer og forringelser - og i øvrigt ærgerligt at Lønsmann skulle lægge navn og sit gode rygte til at radioen blev særlig hårdt ramt af DR-ledelsens katastrofale økonomiske fejlvurderinger - men at det er endnu mere ærgerligt at radiomediet nu påny er blevet svækket i DR's ledelse.

Tidligere sad både tv-direktør Lars Grarup og radiodirektør Leif Lønsmann i DR's øverste direktion. Dette blev afskaffet ved indførelsen af generaldirektør Kenneth Plummers nye struktur, således at kun Lars Grarup blev tilbage i direktionen, og fik i stedet titel af medie-direktør.

Stillingen som radiodirektør blev dog opretholdt, men i en markant "slanket" udgave. Stillingen forsvinder nu helt.

Thorkild Ellerbæk er ikke begejstret. Han mener ikke, at Kenneth Plummer har fornemmelse for radio og konstaterer at Lars Grarup heller ikke just "udmærker sig ved at være specielt velorienteret i den æterbårne radio." Og endelig er der en helt ny programdirektør, der så vidt vides heller ikke har fornemmelse for radiomediet.

Ellerbæk konkluderer om Leif Lønsmanns exit som radiodirektør efter ni år: "Det virker angiveligt som om DR-ledelsen sparker på en, der allerede ligger ned og nu kan man kun håbe at folkene i DR Radio vil være i stand til at retablere DR-Radios gode navn og rygte."


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -