Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR fastholder bred public service
Onsdag 26. januar 2005
Af Karsten Jensen
 
DRs bestyrelse har på et møde tirsdag, afsluttet det public service-eftersyn, som bestyrelsen satte i gang i sensommeren sidste år.
Næste skridt er at redefinere DRs public service-rolle og at udarbejde DRs oplæg til en ny medieaftale i 2007. Ifølge konstitueret generaldirektør Lars Vesterløkke er det dog sikkert, at DR også i fremtiden vil holde fast i den brede definition af begrebet "public service" og dermed bevare den folkelige forankring.

DRs direktion forelagde på dagens møde en status på efterårets public service-eftersyn, som bestyrelsen tog til efterretning.

Eftersynet betyder blandt andet en stramning af reglerne for DR-medarbejdernes bijobberi og ændring af DRs sponsorregler. Samtidig vil DRs tilstedeværelse i Århus blive styrket i løbet af i år og næste år, og korrespondentnettet i Europa og Fjernøsten vil blive udvidet allerede fra i år.

Bestyrelsen har i løbet af efteråret set nærmere på DR Nyheder, DRs interaktive medier, DR Multimedie og DR Undervisning. I forbindelse med evalueringen af områderne har bestyrelsen bedt direktionen om at komme med et oplæg til, hvordan der kan arbejdes med en tværmediel organisering af nyhedsområdet frem til flytningen til DR Byen. Når det gælder de interaktive medier siger bestyrelsen, at de skal henvende sig til alle grupper i samfundet, men der skal især være fokus på tilbud til børn og unge.

Drøftelser af DR Multimedie og DR Undervisning tog særligt afsæt i grænsefladerne til kommercielle aktiviteter. Efter en grundig gennemgang af afdelingernes aktiviteter, tog bestyrelsen afdelingernes virke til efterretning. Dog pålagde bestyrelsen direktionen at arbejde med tilbud om danskundervisning til mennesker med dårlige forudsætninger for det danske sprog. Dette arbejde er sat i gang.

I forlængelse af eftersynet ligger den generelle drøftelse af DRs public service-rolle. Denne diskussion begyndte med en temadebat i bestyrelsen den 19. oktober sidste år. Den fortsatte på DR Dagen den 6. november, hvor medlemmerne af DRs ni dialogfora - det vil sige DRs brugerrepræsentanter - var samlet, og på en konference den 18. november, hvor bestyrelsen mødtes med særligt inviterede for at drøfte public service. Desuden har radioens P1 i december haft fokus på public service, og det mundede ud i en tre timer lang temaudsendelse den 18. december.

DRs reviderede mission ventes vedtaget af bestyrelsen i marts. Efterfølgende vil DR lægge op til en debat om DRs virksomhed og tage fat på oplægget til den nye medieaftale, som skal træde i kraft fra 2007. Dette oplæg ventes færdigt til oktober i år.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -