Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR streamer snart regionalradioerne
Tirsdag 16. december 2003
Af Karsten Jensen
 
Mens stort set ingen danske kommercielle radiostationer eller græsrodsradioer streamer deres radioprogrammer på nettet – på grund af de tårnhøje KODA og Gramex vederlag – udvider DR nu og skulle fra i går den 15. december tillige begynde at streame signalet fra alle DRs ni regionalradioer, hvis ikke lige det var for de tekniske problemer DR er løbet ind i. Dermed vil DR streame i alt 18 forskellige radiokanaler. Til sammenligning streamer SBS tre af dets radio-kanaler. Talpas Radio 100FM streamer – mens Sky Radio falder i kategori med lokalradioerne, der heller ikke streamer sit signal til internetlytterne.
”Folk har reageret og udtrykt, at de meget gerne vil have lov til at høre, hvad der for eksempel foregår i Nordjylland, hvis det er derfra man kommer. Og det er simpelthen den letteste måde, vi kan stille programmerne til rådighed for dem,” siger programchef Karen Marie Zeuthen.

Planen var, at alle regionalradioerne skulle have været i cyberspace allerede fra i går, men pga. tekniske vanskeligheder er dette ikke muligt, oplyser DR Radios teknologichef Per Heckmann til radionyt.com.

”Vores encoder lydkort driller og vi har bestilt nogle helt nye fra Tyskland, som gerne skulle dukkke op i morgen eller torsdag. Dukker de op iværksætter vi straks test fra torsdag og i weekenden. Er disse tests uden drillerier begynder vi at streame fra på mandag”, siger Heckmann, der fortæller, at DR også har en ’Plan B’:

”Vi har kørt nogle test på et lydkort af samme type som vi venter på at få leveret. Det lydkort kører ret godt og lykkedes vores test ikke i weekend sætter vi ’Plan B’ igang og streamer sandsynligvis fire regional-radioer indtil vi kan få resten med. De sidste fem regionalradioer vil vi så forsøge at lave tests med mellem jul og nytår og så skal de være igang mandag den 5. januar”. Per Heckmann ærgrer sig lidt over, at man ikke allerede streamer for her op mod jul kan der let opstå problematik, som han udtrykker det.

”At streame regionalradioerne er også et stort ønske fra distrikstcheferne (radiocheferne på regionalradioerne. red) og er nordjyden flyttet til København er det hans bedste måde at holde sig opdateret om sin hjemegn. Og det viser sig jo, at der er mange, der lytter til netradio via arbejdspladsen, så ja, vi har store forventninger til, at regionalradioernes udsendelser skal streames live via internettet”, slutter Per Heckmann.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -