Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Kulturminister Brian Mikkelsen udpeger nyt Radio- og tv-nævn
Torsdag 16. december 2004
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Kulturminister Brian Mikkelsen har pr. 1. januar udpeget et nyt Radio- og tv-nævn, da det siddende nævns beskikkelsesperiode udløber den 31. december. Ud ryger Marianne Bugge, Vibeke Windeløv og Finn Kern, mens nye i nævnet er: adm. dir. Anette Wad (Aschehoug Dansk Forlag), viceadm. dir. Jens W. Willumsen (SAS) og lektor Henrik Søndergård (Københavns Universitet). Formand er uændret advokat Christian Scherfig og næstformand er uændret professor Jan Schans Christensen, mens operachef Kasper Bech Holten og professor Birgitte Tufte også fortsætter i nævnet.
Radio- og tv-nævnet er den centrale myndighed på radio- og tv-området i Danmark. Nævnet, der er uafhængigt af kulturministeren, træffer bl.a. endelig afgørelse i sager på lokalradio/tv-området og vedrørende reklamer i radio og tv samt fører tilsyn med bl.a. Sky Radio.

Det nye Radio- og tv-nævn får følgende sammensætning:

Formand advokat Christian W. Scherfig
Næstformand professor Jan Schans Christensen
Operachef Kasper Bech Holten
Professor Birgitte Tufte
Adm. dir. Anette Wad
Viceadm. dir. Jens W. Willumsen
Lektor Henrik Søndergård

”Jeg er meget tilfreds med den brede sammensætning, det nye Radio- og tv-nævn har fået, da nævnet også fremover vil komme til at skulle beskæftige sig med væsentlige sager og opgaver på medieområdet i Danmark, herunder tilsyn med det privatiserede TV 2/DANMARK A/S”, udtaler kulturminister Brian Mikkelsen.

De tre nye medlemmer:

Anette Wad er 44 år og cand. phil. i dansk. Hun er nyudnævnt adm. dir. for Aschehoug Dansk Forlag. Hun blev for 15 år siden ansat som adm. dir. for Komma & Clausen, i 1991 blev hun redaktionschef i det nye Aschehoug Dansk Forlag, hvor hun første gang blev adm. dir. i 1999. I 2003 fusionerede forlaget med Lademann og blev det næststørste forlag i Danmark med Anette Wad som forlagsdirektør.

Jens Wittrup Willumsen er 44 år og uddannet økonom. Han er bosat i Stockholm og viceadm. direktør i SAS siden 2001. Tidligere var Willumsen i to år adm. direktør for ACNielsen AIM A/S pg før det stod han i spidsen for Mediacom. Fra 1989-1996 arbejdede Jens W. Willumsen for SAS - fortrinsvis indenfor marketing.

Henrik Søndergaard er kendt som medieforsker og arbejder som lektor og viceinstitutleder ved Afdeling for Film- og Medievidenskab på Københavns Universitet. Han er uddannet som magister i litteraturvidenskab og er Ph.d.. i medievidenskab. Siden 1997 lektor ved instituttet, tidligere adjunkt ved Institut for Nordisk Filologi, Københavns Universitet. Søndergaard er desuden formand for Public Service Rådet siden 2001.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -