Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radioforedrag med Peter Bastian på P1
Mandag 12. april 2010
Af Karsten Jensen
 
Han er virtuos på fagot og klarinet. Han kan spille på et sugerør og alt andet, der kan blæses i. Han var dommer i 'Kvit eller Dobbelt' som 13-årig, han har fået 100.000 danskere til at købe sin bog om musikkens væsen - og er optaget af fysik, natur, mennesker og af at finde spiritualiteten i livet. Peter Bastian øser nu ud af sine erfaringer i en række radioforedrag på P1 - fra mandag 12. april kl. 20.03 og de følgende otte mandage.
Foredragene tager udgangspunkt i Grundtvigs berømte Mands Minde-foredrag på Borchs Kollegium i slutningen af 1830´erne. Her fortalte han levende samtidshistorie, hvor han knyttede bånd mellem sit eget livs fortælling og den store historie.

De senere år har en række kulturpersonligheder og politikere som Ebbe Kløvedal Reich, Birthe Rønn Hornbech, Uffe Ellemann-Jensen og Margrete Auken holdt Mands Minde-foredrag på Vartov, hvor de med et personligt udgangspunkt har fortalt Danmarkshistorie. Dette forår er stafetten så givet videre til musiker og forfatter Peter Bastian:

" Grundtvigs Mands Mindeforedrag fra 1838 handlede om de første 50 år af hans liv. Det var en tidsperiode med store omvæltninger. Det gælder også den tid vi lever i, og det vil jeg forholde mig indgående til. Ens livsbane er selvfølgelig helt personlig, men samtidig ser jeg så mange tidstypiske elementer i mit liv, så meget kulturbestemt i min oplevelse, at det personlige og almene smelter sammen. Netop derfor kan jeg fortrøstningsfuldt fortælle om mit liv, mine tanker og erkendelser, i tillid til at de vil være relevante for andre," siger Peter Bastian.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -