Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio Days kårede bedste radioreklame
Mandag 20. marts 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Radio Days startede i år én dag tidligere end normalt. Den gamle statsradiofonis koncertsal i radiohuset på Frederiksberg dannede den noget barokke ramme om den ekstra dag på Radio Days 06, der var 100 pct. fokuseret på det kommercielle radioreklame-marked. Blandt elementerne var kåringen af årets bedste radioreklame - og et reklamespot for Heinz tomatketchup blev kåret som årets radioreklame 2005.
Fredag den 17. marts var særligt målrettet reklame- og mediebureauer samt annoncører, men også en del kommercielle radiostationer var repræsenterede på åbningsdagen på Radio Days.

I DR's koncertsal fik deltagerne fra morgenstunden indblik i udviklingen i reklamemarkedet i England og fik præsenteret de nyeste undersøgelser af radioreklamers effekt. Der blev fremført danske "cases" (nudansk for sager og tilfælde) med "radioreklamer med effekt". Og meget mere.

Det meste af dagen foregik på engelsk og med tre forskellige engelske oplægsholdere, da det tilsyneladende er i Storbritannien, at man ved, hvordan man bedst og mest effektivt får solgt nogen radioreklamer.

De sidste fem minutter foregik dog på dansk. Her blev årets danske radioreklame kåret, og det blev Bates fra Helsinborg i Sverige, der løb af med prisen med et reklamespot for Heinz tomatketchup.

En jury bestående af nøglepersoner fra den danske reklamebranche havde blandt fem nominerede fundet frem til netop reklamespottet fra Heinz som det bedste. Begrundelsen var, at spottet var super-godt produceret og at man fik lyst til at høre det flere gange. Og dét selv om der gik lang tid inden lytteren fandt ud af, at spottet handlede om ketchup.

Udover æren medfulgte et rejsegavekort på 25.000 kr.

De fire andre nominerede reklamespots var: FCK, DM i Longdriving, Spies Rejser og T. Hansen.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -