Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


UK/NL: Big L tilbage på 1395 AM
Fredag 4. december 2009
Af Poul Foged
 
Efter flere måneders rygter er Big L vendt tilbage på mellembølge 1395 kHz. Det skete i går, torsdag kl. 14.36. Udsendelserne på 1395 AM er sponsorerede af det nederlandske elektronikfirma KBC Electronics, der i længere tid har samarbejdet med Big L om udsendelser på kortbølge.
KBC ønsker at sælge sine produkter til især de mange truckere, der kører rundt i Europa, og sender derfor fra 23.00-07.00. Det forventes at de netbaserede udsendelser fra Big L i England vil fylde tiden ud i dagtimerne, idet der dog fortsat lukkes for senderen mellem 20.00 og 23.00 for ikke at forstyrre Trans World Radio, der sender religiøse udsendelser fra Tirana.

Stationen høres med kraftig styrke i aften- og nattetimerne her i Danmark. Det er KBC's håb, at Big L kan få samme status som Radio Luxembourg havde. Muligheden er der, da man har allieret sig med en række kendte studieværter, herunder Emperor Rosko, der sender fra Los Angeles fra midnat til 01.00. Man får også chance for at genhøre legendariske Wolfman Jack. Der findes et utal af gamle radioshows med den afdøde studievært.

På www.kbcradio.eu kan man iøvrigt se fotos fra etableringen af mast og sender i Trintelhaven.

Big L startede 14. maj 2005 under stor pressebevågenhed; bl.a. var Cliff Richard med til at åbne stationen, der i starten havde mange kendte studieværter, bl.a. Mike Read og David Hamilton. Efter en relativ god start var pengekassen tom og stationen forlod mellembølge.

Nye ejere og nye investeringer betød en ny start på AM, der dog sluttede igen den 1. august 2008. Siden da har stationen sendt udelukkende på nettet med hovedsagelig nonstop musik.

Mike Read, der har været involveret i stationen i det meste af dens levetid, arbejder på at lancere en ny radiostation, der skal sende på 1395 i dagtimerne. Stationen, der skal hedde 'OneGold', præsenterer et hold af ældre, kendte studieværter. Det er udover Mike Read bl.a. Paul Burnett, Pete Murray og David Hamilton. Dens start skulle efter forlydender være udsat til marts 2010.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -