Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Sky Radio må gerne købe nyheder
Fredag 1. august 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Sky Radio har nu fået Kulturministeriets ord for, at radiostationen alligevel ikke på FM5 nettet behøver at oprette en selvstændig nyhedsredaktion for at leve op til koncessionsbetingelserne, oplyser Ritzau.
Kort tid efter at Sky Radio for 432 mio. kr. vandt den 5. landsdækkende radioakanal, udtalte en repræsentant for radiostationen, at kanalen ikke ville bruge penge på at opbygge en intern nyhedsredaktion, men i stedet benytte sig af nyhedsbureauer og gå efter oplæsere med lækre stemmer.

Den udtalelse fik hurtigt kulturminister Brian Mikkelsen (K) til at slå fast, at Sky Radio i givet fald ville få inddraget sendetilladelsen.

"Det er ikke godt nok. Det må vi fortælle Sky Radio meget klart. For de kan ikke bare bruge det kendte Sky-koncept i den nye P5-kanal. Sky Radio skal give lytterne et alternativ til Danmarks Radios radioavis", sagde Brian Mikkelsen til Berlingske Tidende.

Siden nedtonede ministeren dog sine udtalelser og nu har Sky Radio så fået sendetilladelsen og et brev fra Kulturministeriet, hvor det slås fast at Sky Radio, at Radio- og tv-nævnet ikke har tænkt sig at blande sig i, om radiostationen laver sine nyheder selv eller køber dem ude i byen.

"Det er ikke i sig selv afgørende, i hvilket omfang Sky Radio selv har ansat den arbejdskraft, som er nødvendig for at opfylde de nævnte kvalitetskrav", hedder det iflg. Ritzau i brevet, hvori det dog også understreges, at det ikke er nok bare at lade en studievært oplæse nyhedstelegrammer.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -