Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR kan miste fjerde radiokanal i 2011
Torsdag 4. juni 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Regeringen foreslår at FM4 skal i udbud, og at det fra januar 2011 ikke længere skal være DR, der benytter denne landsdækkende radiokanal.
Kulturminster Carina Christensen (Kons.) har i dag præsenteret regeringens oplæg "til udvikling af radiomarkedet" for medieordførerne.

Det foreslås i oplægget, at DRs rådighed over den fjerde FM-kanal, FM4, (det er dén radiokanal, der i dag benyttes til at udsende P2 på) forlænges frem til 31. december 2010, og at regeringen i foråret 2010 vil komme med et oplæg om den fremtidige anvendelse af FM4 som led i udspillet vedrørende næste medieaftale.

Det ligger samtidigt fast, at regeringen ønsker, at der skal ske et monopolbrud på landsdækkende radio. DR råder i dag over alle fire landsdækkende FM-kanaler, der findes i Danmark. Kommerciel radio er henvist til at bruge én næsten landsdækkende FM-kanal (FM5, hvor Nova FM sender) og én FM-kanal (FM6, hvor Radio 100FM sender), der dækker knap halvdelen af landet. Med regeringens forslag vil DR skulle afgive én af dets fire landsdækkende radiokanaler.

"Forhandlingerne om en tillægsaftale til medieaftalen om udvikling af radiomarkedet foregår i sagens natur for lukkede døre, men jeg vil gerne understrege – for at undgå myter om den fremtidige anvendelse af den fjerde FM-kanal – at der ikke tages stilling til dette spørgsmål i denne omgang. Det er regeringens principielle holdning, at den fjerde FM-kanal skal i udbud, men tidspunktet for et udbud – midt i en finanskrise – er ikke det rigtige. Rammerne for et sådant udbud indeholder desuden spørgsmål af principiel karakter, som gør det mest hensigtsmæssigt at tage drøftelserne i forbindelse med den kommende medieaftale, som vil finde sted i foråret 2010," siger Carina Christensen.

Regeringens kommende udbud af den fjerde FM-kanal vil basere sig på følgende tre principper, oplyses det fra Kulturministeriet.

1. - Et udbud skal skabe mulighed for et monopolbrud på public service-radio
2. - Et udbud skal skabe fornuftige økonomiske rammer for en public service-radio
3. - Kravene til radioen skal være public service-radio af høj kvalitet.

Ministeriet oplyser ingenting om regeringens planer mht. den længe lovede replanlægning af FM-båndet.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -