Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Sådan fik Radio 100FM frekvenser på Fyn
Onsdag 1. juni 2005
Af Karsten Jensen
 
Den 24. maj fik Radio 100FM mulighed for at sende på Fyn via frekvenserne 101.2 og 106.7 MHz. To frekvenser som de har fået fravristet SBS Radio, der brugte dem i Radio 2 netværket.
Jim Receveur stod førhen i spidsen for Radio 2 da denne var ejet af amerikanske Clear Channel, der solgte sine danske aktiviteter til SBS Radio. Jim Receveur er i dag i spidsen for Talpas Radio 100FM og har derfor et indgående kendskab til noget af Radio 2s netværk.

Børsen oplyser i dag, at foreningen bag de fynske frekvenser blev tegnet af Radio 2s tekniske chef, Henrik Bebe, der havde en aftale med Radio 2. Sidste år blev Henrik Bebe afskediget af SBS og Børsen skriver, at der i kontrakten mellem Henrik Bebes lokalradioforening og Radio 2 ikke står anført noget om, at de to frekvenser skal bære Radio 2s signal. Derfor har foreningen i dag kunnet tegne en fornyet aftale med aktør til anden side. Børsen oplyser, at aftalen rent faktisk er skruet sådan sammen, at foreningen har ret til at få udsendelsesomkostningerne af Radio 100FM dækket af – ja, af SBS Radio. Ifølge Børsen har Radio 2 retten til at sælge reklamer, men ikke retten til at udsendelse af programmer.

"Den forening på Fyn, der har sendetilladelsen i Ringe, Broby og Årslev, har opsagt deres aftale med Radio 2 for i stedet at lade 100FM komme til. Og det skal da ikke være nogen hemmelighed, at vi ikke er tilfredse med udviklingen", sagde Knaack den 3. maj til Berlingske Tidende og siger i dag i Børsen, at juristerne fortsat kigger på om der er tale om kontraktbrud.

”Jim Receveur kendte jo udmærket det egentlige formål med kontrakten mellem foreningen og Radio 2. Selv om det ikke direkte er formuleret sådan, var forståelsen naturligvis, at når Radio 2 solgte reklamerne, måtte det også være Radio 2's programflade, man sendte. Jeg ved ikke, om Radio 100FM og Henrik Bebe i juridisk forstand har handlet forkert, men det er jo også et spørgsmål om forretningsmoral” siger Henrik Knaack i Børsen i dag.


--
Radio 100FMs erhvervelse af de to frekvenser er ifølge Børsen en af flere stridigheder blandt SBS og Radio 100FM, som medfører, at planerne om RAB Denmark pt. ikke bliver effektueret.

Læs mere:
http://www.radionyt.com/artikel/default.asp?id=11290

http://www.radionyt.com/artikel/default.asp?id=11214



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -