Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DRs lytter- og seerredaktør bliver præsident
Onsdag 2. juni 2010
Af Karsten Jensen
 
Lytternes og seernes redaktør i DR, Jacob Mollerup, kan fremover også skrive præsident på visitkortet.
DRs programchef for etik og klagesager er netop blevet valgt som præsident for den internationale forening for ombudsmænd i nyhedsmedier: The Organization of News Ombudsmen (ONO). Det skete ved foreningens årlige konference på Reuters Institute i Oxford i England.

ONO har medlemmer fra 20 lande fordelt på fem kontinenter. Foreningens formål er at være møde- og debatsted for medie-ombudsmænd verden over. I ONO udveksler man erfaringer og arbejder for at udbrede princippet om selvregulering til nye medier og nye lande. Grundlaget er at ansvarlige medier må være åbne og vise, at de tilstræber høje etiske standarder i deres nyhedsformidling.

Den kendte model med læserredaktører fik sit gennembrud i 1968, da Washington Post ansatte en læserredaktør, der var uafhængig af den daglige ledelse. The Organization of News Ombudsmen blev oprettet i 1980 af amerikanske læserredaktører. I dag er ONO en international organisation, som arbejder med udbredelse af ombudsmand-modellen i mange dele af verden.

Første tv-radio-formand
Det er første gang, at foreningens formand kommer fra tv og radio. På foreningens netop afholdte konference i Oxford, var der for første gang flere lytter- og seerredaktører end avisfolk.

Jacob Mollerup, der er 57 år, har været lytter- og seerredaktør i DR siden 2004. Han er blandt andet DRs ankeinstans, når det gælder klager over brud på DRs programetik. Som brugernes "vagthund" i DR skal han også sikre, at DR reagerer på relevant kritik.
Mollerup er fast taler på kurser for nyansatte programmedarbejdere i DR. Derudover tager han også løbende sager op af egen drift, skriver klummer på dr.dk/omdr og rapporterer halvårligt til DRs bestyrelse om afgørelser og henvendelser til DR.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -