Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Næsten gratis OB-sending
Tirsdag 25. oktober 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Når radiostationer sender direkte udsendelse hjem til studiet og ud til lytterne, sker det typisk via en OB-vogn (Outside Broadcasting) med avanceret og dyrt udstyr og med antenne- eller satellit-forbin- delse. Sådan gør DR og andre store radiostationer, men på Radio Charlie i Varde har man udviklet en kreativ metode, som stort set er gratis og som foregår via en 3G mobiltelefon. Radio Charlie er iflg. direktør Niels-Henrik Iversen den første radio i Danmark, måske i verden, som sender direkte radio via denne nye mobil teknik.
Radio Charlie anvender en hidtil ukendt løsning, som fuldt ud er på højde med den lydkvalitet, der kendes fra de professionelle OB-vogne, med udstyr og teknik for hundredetusinder af kroner, og dermed udenfor økonomisk rækkevidde for lokale radiostationer på Radio Charlies størrelse, fortæller Niels-Henrik Iversen videre.

Radioens medarbejdere har eksperimenteret sig frem til en teknik, hvor de kombinerer UMTS–teknologi (Universal Mobil Telecommunication System), med en bærbar pc og en mikrofon. Lyden sendes altså via en trådløs telefonforbindelse - en 3G mobiltelefon - gennem en bærbar computer og direkte hjem i studiet og ud til lytterne.

Radio Charlie er lokalradio for det der efter kommunalreformen bliver Danmarks geografisk 5. største kommune - Ny Varde Kommune, og Niels-Henrik Iversen fortæller, at man med den ny teknik kan nå ud i alle hjørner af den ny kommune og hjem til studiet uden problemer - og vel at mærke uden investeringer i bekosteligt udstyr til OB-vogn, antenner og lignende.

Interesserede kan kontakte Radio Charlies direktør, Niels-Henrik Iversen, på telefon 75 22 44 22.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -