Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Piratradio skal "undersøges"
Tirsdag 19. december 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
'Fuckin Pirate Radio' er navnet på den piratradio der siden den 14. december har sendt på 101.8 MHz fra Ungdomshuset på Nørrebro i København. I stedet for at lukke den illegale sender vil myndighederne nu "efterforske" om Ungdomshuset sender piratradio.
IT- og Telestyrelsen har iflg. Jyllands-Posten allerede gennemført "tekniske undersøgelser" af Fuckin Pirate Radio.

Chefkonsulent Kasper Madsen, IT- og Telestyrelsen, udtaler, at piratradioen kan være en overtrædelse af flere forskellige bestemmelser. Men først skal man have styr på, hvad der rent faktisk foregår i æteren.

"Vi er blevet bedt om at undersøge, om der sendes fra den frekvens, og hvorfra der sendes," siger han.

Det er Mediesekretariatet, der har anmodet om undersøgelsen. Herfra erklærer nævnssekretær Henrik Birkvad, at "vi må have fast grund under fødderne, inden vi eventuelt kan skride ind".

I en pressemeddelelse fra Ungdomshuset hedder det, at man har tænkt sig at slå alle rekorder for, hvor længe [danske] piratradioer har været i luften. Den nye piratradio vil sende i "de næste mange, mange uger", siger de unge fra Ungdomshuset.

Tidligere københavnske piratradioer - som f.eks. Grill Radio og Radio Rutana - er blevet lukket i løbet af få minutter eller få timer, uden at der blev iværksat "efterforskning" og "undersøgelser".

Som en protest mod en 16 måneder lang forsinkelse af igangsættelse af forsøgsordningen med lokalradio sendte en illegal radiostation, Grill Radio, i København i september 1982. Stationen sendte hver tirsdag kl. 20 - og udsendelserne varede kun 6 minutter. Tredje gang stationen var i luften satte P&T fire pejlevogne og alt disponibelt mandskab ind for at fange de formastelige lovovertrædere. Det lykkedes at tilfangetage en 20 årig ung mand. Han blev efterfølgende idømt en bøde på 1.500 kr. i Frederiksberg byret under overværelse af 100 begejstrede Grill Radio-tilhængere.

Radio Rutana var en illegal BZ-radio, der sendte den 12. og 13. april 1983 fra et barrikaderet 35 meter højt tårn på en nedlagt brødfabrik på Nørrebro i København. Stationen blev hurtigt pejlet af P&T, der ankom til stedet fulgt af politi med hunde. Det lykkedes dog først politiet at storme toppen af tårnet dagen efter. Radio Rutana sendte sammenlagt 10-18 timer.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -