Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


S vil helt droppe replanlægning
Onsdag 10. september 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Socialdemokraternes kulturordfører Mogens Jensen forsøger nu, at få den nye kulturminister Carina Christensen til at løbe fra den del af medieaftalen, der indebærer en replanlægning af FM-båndet. Mogens Jensen vil i stedet investere i DAB-radio, som han kalder "en fremtidsholdbar teknologi, der i øvrigt vil give langt bedre muligheder også for de kommercielle radiostationer i Danmark." Venstres medieordfører Ellen Trane Nørby afviser blankt.
"Det ville være helt forkert at bruge flere hundrede millioner kroner på forældet teknologi, som ovenikøbet ville betyde forringet modtagekvalitet for mange lyttere, og at velfungerende lokalradioer vil miste frekvenser udelukkende for at opnå at få flere landsdækkende radiokanaler", siger Mogens Jensen til Politiken og fortsætter:

"Jeg synes, vi allesammen skal komme til fornuft, og den nye kulturminister har en chance for at gå forrest og sige, at det vil være tåbeligt at fortsætte. Lad os stoppe det og så hellere bruge pengene på en fremtidsholdbar teknologi, der i øvrigt vil give langt bedre muligheder også for de kommercielle radiostationer i Danmark", siger Mogens Jensen, der i stedet vil investere i DAB-radio.

Mogens Jensen oplyser, at en udbygning af DAB-nettet vil koste omkring 90 mio. kr. - mens en omlægning af FM-båndet vil koste 300 mio. kr.

Politiken skriver, at DAB-tekonologien også har været en række andre landes valg, og nævner at både Norge, Sverige og Storbritannien satser på DAB. [Det er forkert, at Sverige har valgt DAB. Sverige har for nyligt netop fravalgt DAB til fordel for et helt andet system: DAB+. /red.s anm.]

Venstres medieordfører Ellen Trane Nørby afviser Mogens Jensens beskrivelse af økonomien i en replanlægning, og understreger, at en replanlægning allerede ér aftalt mellem parterne.

"Hvis socialdemokraterne ikke ønsker at være med til FM-omlægningen, så er det det samme, som at de træder ud af forliget," siger Ellen Trane Nørby til Politiken.

Hun forklarer videre, at når der endnu ikke er opnået enighed mellem forligsparterne om, hvordan en replanlægning skal udmøntes, så hænger det sammen med, at netop Mogens Jensen har spændt ben i rigtig lang tid.

Ellen Trane understreger videre, at DAB ikke bare kan gøres meget billigere end FM:

"Det er jo ikke gratis, det som Mogens Jensen foreslår som alternativ. Både kommercielle og non-kommercielle lokalradioer er ikke på DAB i dag, hvorimod de jo har investeret i FM. Så at sige, at det er omkostningsfrit at gå i den anden retning, det passer jo ikke", fastlår hun.

Hun peger viderte på, at udbredelsen af FM-modtagere i de danske hjem er langt, langt større end udbredelsen af DAB-modtagere. Bl.a. er der ikke DAB i hverken mobiltelefoner eller bilradioerne. Og den faktum vil betyde en masse andre udgifter.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -