Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ringe interesse for radiodrama
Mandag 17. september 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Kun 16 ud af de omkring 260 danske lokale radiostationer har valgt at sige ja tak til - ganske gratis - at sende seks radiofortællinger skrevet af yngre danske forfattere og produceret af Guerilla FM. Projektet, der præsenteres som ”Skrighals! – radiodramafestival 2001” er støttet med 138.000 kr. fra Kulturministeriet, og lanceres på torsdag.
”Skrighals!” er seks radiofortællinger skrevet af yngre danske forfattere under temaet "Inde hos naboerne". Det er blevet til på baggrund af en fascination af radiomediet og en trang til at udforske dets kreative muligheder. Formålet med initiativet, der er blevet taget af Morten Dürr fra Guerilla FM, er at udbrede ny dansk litteratur og musik.

Historierne er blevet sat i lyd af musikere og forfattere, og resultatet er 6 udsendelser af en time, med bl.a. kendte skuespillere som Kirsten Lehfeldt, Karen-Lise Mynster og Henrik Weel.

De seks radiofortællinger hedder: ”Kvinden nedenunder”, ”Pleaserne”, ”Nabo til kongehuset”, ”Tidens talkshow”, ”Hos naboen” og ”Døren må for guds skyld ikke smække bag mig”, og er blevet tilbudt alle danske lokale radiostationer uden beregning. Interessen har dog været yderst beskeden.

De 16 stationer, hvor Skrighals kan høres fra og med torsdag den 20. september og de kommende fem torsdage er: Station Amager, Station København, Vesterbro Radio, Radio Rosa i København, Universitetsradioen i København, Radio Kattegat i Vejby, Radio Østsjælland, Bornholms Stemme, Radio Solskin i Skælskør, Radio Sydvest i Løgumkloster, Radio Ådalen i Ødsted, DÅB i Århus, Århus Studenterradio, Radio Randers og Radio Aalborg. Nogle stationer har dog valgt andre sendetidspunkter.

Læs mere på www.skrighals.dk


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -