Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Sommer på P4
Mandag 23. juni 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
P4 kommer vidt omkring i sommermånederne. Søren Dahl og resten af personalet i ’Café Hack’ drømmer sig væk til nogle frodige øer i Atlanten, P4's Britt Berglund (billedet) sender en sendevogn ud i det danske sommerland - og Karlo Staunskær tager tilbage i tiden i en quiz, der tester P4-lytternes paratviden om skelsættende begivenheder i årene 1983-2002. Og så er der også lige direkte sendinger fra både Grøn Koncert, ’Beatday ’08’ og Danmarks Smukkeste Festival.


Der er lagt op til en begivenhedsrig sommer på P4. Her er nogle af overskrifterne:


Hack drømmer om Færøerne

Holdet bag P4-programmet ’Café hack’ lider af udlængsel, og henlægger derfor fem udsendelser i løbet af sommerferien til Færøerne. Der vil bl.a. være klip fra 1973, hvor H.K.H. Dronning Margrethe taler færøsk under et besøg på øerne, og der venter også P4-lytterne "skarpe indslag" med stjernereporteren Finn Nissen.

"Jeg er glad for endelig at holde ferie et sted hvor jeg ikke behøver at bade mig i solcreme hver dag", udtaler programvært Søren Dahl, mens han bliver fjern i blikket ved tanken om det store færøske spisekammer.

’Café Hack’ tager på drømmeferie til Færøerne hver søndag kl. 10.03 fra søndag 13. juli til og med søndag 10. august.


P4 kører ud i sommerlandet

Om præcis en uge - mandag den 30. juni sætter P4 en sendevogn i gear og lader den køre ud i sommerlandet med en reporter ved rattet. Programværten Britt Berglund styrer slagets gang fra studiet i Næstved, og i selskab med lytterne vil hun søge svar på et væld af spørgsmål. De spænder helt fra om telefaxen kan genoplives, til hvor i landet jordbærrene er billigst, og hvad man kan klunse med en kendis, og hvor sådan noget skal foregå. Britt Berglund kårer også ugens bedste ferieoplevelse, garnerer det hele med musik, og videreformidler lytternes bud på, hvad der rører sig i det sommerferierende Danmark.

’Feriebarometeret’ sendes alle hverdage kl. 10.03 på P4 fra mandag 30. juni til og med fredag 1. august.


Karlo i tidsmaskinen

Hvad hed tyskeren, der landede på Den Røde Plads? Hvem halede en 3. plads hjem til Danmark i det Internationale Melodi Grand Prix i '89? Og hvilket job havde Poul Nyrup Rasmussen inden han blev formand for Socialdemokraterne?

Sådan kan spørgsmålene komme til at lyde, når P4's Karlo Staunskær byder velkommen til sommerprogrammet ’Tidsmaskinen’. Hver dag fortæller han historien om et nyt år - om hvad vi så i biografen, hvad der hittede i radioen, hvordan vejret var, hvem vi alle sammen talte om og hvad vi hørte i krogene. Hvert program er helliget ét år - fra 1983 til 2002 - og lytterne kan gætte med på de ti spørgsmål hjemme i stuerne. Og det hele krydres med de største hits fra det pågældende år.

’Tidsmaskinen’ med Karlo Staunskær sendes alle hverdage kl. 13.03 fra mandag 7. juli til og med fredag 1. august.


Masser af musik på programmet

P4 sender direkte fra en god del af sommeren store musikalske begivenheder. Således er programmet ’Brødrene’, der bestyres af Søren Rebbe og Alex Nyborg Madsen at finde ved scenekanten, når Grøn Koncert-karavanen kører igennem Danmark. Blandt navnene i år er Aqua, Nik&Jay, D-A-D og Burhan G. ’Brødrene’ sender kl. 14.03 på hverdage og kl. 10.03 på lørdage.

Årets udgave af ’Danmarks Smukkeste Festival’ i Skanderborg får også besøg af ’Brødrene’, som sender derfra torsdag 7. august kl. 14.03. I den specielle anledning har Alex Nyborg Madsen fået en ny radiobror, idet han flankeres af Hans Otto Bisgaard i den østjyske bøgeskov. Dagen efter bestyrer samme Hans Otto Bisgaard sendevognen i Skanderborg og sender ’Fredag på farten’ fra festivalens hjerte. Det er fredag 8. august kl. 14.03 på P4.

Torben Møller runder P4s sendinger fra Skanderborg af med ’Levende lørdag’. Det er lørdag den 8. august kl. 13.03.

Endeligt kan det nævnes at P4 også sender fra andendagen af todagesfestivalen ’Beatday’, der afholdes i Københavns Nordhavn. Jørgen de Mylius og Britt Berglund er værter og på scenen står internationale pop- og rockkunstnere fra ind- og udland. Det er P4 søndag den 10. august kl. 16.04.


Foto: Britt Berglund er vært i 'Feriebarometeret' på P4. (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -