Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Børn skriver radiodramatik for børn på P2
Onsdag 22. september 2004
Af Karsten Jensen
 
Startskuddet er gået til DRs interaktive fortællestafet 'Skriv dig ind i historien', og børn over hele landet er i fuld gang med at skrive radiodramatik i samarbejde med dramatikerne Jens Blendstrup og Annette Finnsdottir og komponisterne Fuzzy og Thomas Sandberg.
DRs interaktive fortællestafet 'Skriv dig ind i historien' er i gang, og mere end 1200 nysgerrige og fortælleslystne børn har allerede klikket sig ind på projektes to hjemmesider www.dr.dk/piccolo og www.dr.dk/skole.

I denne uge er børnene begyndt på en fantasyfortælling af den fantastiske slags om drengen Skrald, hans rotte Holly og Skralds helt, tegneseriefiguren SAMURAI-JACK. Der skrives også på livet løs ved de mange computerskærme landet over på detektivhistorien om børnedetektiverne Rup og Stup, der allerede i første afsnit er kommet på den farefulde opgave, at opklare hvem der har plantet en plastikhånd i haven......

Søndag den 26. september kan man høre den færdige detektivhistorie i radioen.

'Skriv dig ind i historien' startede den 20. september og fortsætter indtil den 1. oktober. I første uge skrives en detektivhistorie og en fantasyfortælling, og mandag den 27. september går startskuddet til et eventyr og en gyser.

Målgruppen for fortællestafetten er børn i alderen 6-12 år. Den foregår alle hverdage fra kl. 8 om morgenen på de to hjemmesider www.dr.dk/skole og www.dr.dk/piccolo. Her kan man læse dagens færdige afsnit og høre musikken til, og børnene kan derefter indsende deres bud på den videre handling. Ethvert bidrag er velkomment. Det kan være alt fra hele dialoger og personskildringer til sjove ord og vendinger. Man kan også sende en tegning ind til tegnebrættet på Piccolos hjemmeside og få den animeret.

Hver aften vil de to forfattere, Jens Blendstrup og Annette Finnsdottir sammensætte de bedste af børnenes bidrag til dagens 2 afsnit, mens komponisterne, Fuzzy og Thomas Sandberg dagligt skriver musik til historierne, som de skrider frem. Til sidst lægges dagens endelige historieversioner og medfølgende musik ud på nettet, hvor børnene kan læse dem og skrive videre på dem.

Når historierne er skrevet færdige sendes stafetten videre til instruktøren Jens August Wille og et hold af professionelle skuespillere. De laver en live optagelse af dialogen og giver båndet videre til komponisten, som mixer musik og dialog til det færdige radiospil.

Allerede søndag d. 26. september, mindre end en uge efter de første indledninger er blevet lagt på nettet, sendes den første historie - detektivhistorien - i radio-programmet Piccolo på P2 kl. 18.30-19. De følgende 3 søndage i oktober bliver de øvrige 3 historier sendt.

Bag initiativet står afdelingerne Radio Drama, børnemusikprogrammet Piccolo på Radio Klassisk og DR Undervisning. Med ’Skriv dig ind i historien’ gentager DR succesen fra 2002, hvor et stort antal børn landet over deltog med deres snurrige, skæve og fantasimættede historieindfald.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -