Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR vil have flere kvinder i ledelsen
Mandag 19. december 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I de kommende år vil DR arbejde meget bevidst med at få flere kvindelige chefer. Målet er, at der om 10 år skal være lige mange mandlige og kvindelige chefer. Og det skulle gerne give bedre resultater.
Beslutningen er taget af DRs direktion på grundlag af en projektplan med forslag til målsætning og redskaber til at få flere kvinder ind i chefkredsen, hedder det i pressemeddelelse fra DR.

Selv om 42 procent af DRs ansatte i dag er af hunkøn, er andelen af kvinder i DRs ledelse kun 28 procent lige nu. Men tallet varierer i de forskellige direktørområder, og nærmest målet er tv-direktørens område med 37 procent kvinder på chefposterne.

"Der er ikke tale om, at vi nu indfører en kønskvotering i DR, men om at vi opstiller et ledelsesmæssigt strategisk mål for andelen af kvinder på alle ledelsesniveauer. Vi gør det, fordi vi derved opnår et bedre og bredere grundlag for at rekruttere chefer, og fordi DR har en særlig demokratisk forpligtelse til at nå og afspejle alle i det danske samfund - også kvinderne," siger DRs generaldirektør Kenneth Plummer.

Han fremhæver også, at flere kvinder i ledelsen kan være med til at give DR bedre resultater. Ved klimamålingen i DR sidste år fik kvindelige chefer for eksempel en bedre score på samtlige områder end deres mandlige kolleger.

"Ved at tage en beslutning på dette område, tilkendegiver vi både internt og eksternt, at DR tager udfordringen alvorligt, og jeg føler mig helt overbevist om, at vi nok skal blive målt på, om det lykkes at gennemføre strategien," siger Kenneth Plummer.

DRs nye fælles HR-funktion, der bliver etableret fra nytår, og som blandt andet skal tage sig af medarbejderforhold, strategiske opgaver og personalepolitik, skal nu komme med et oplæg til en handlingsplan på området til DRs direktion.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -