Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Norge: Aviser skuffede over afslag
Fredag 6. juli 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Statens Medieforvaltning afslog forleden sendetilladelse til fire store norske regionalaviser. Nu stiller bl.a. Stavanger Aftenblad spørgsmål ved om reglerne skal ændres.
Statens Medieforvaltning modtog 455 ansøgninger om at sende nærradio i Norge i perioden 2002-2006 og heraf fik 275 koncession.

Blandt ansøgerne var 18 aviser – bl.a. flere store regionale dagblade. Fire af disse fik afslag. Det skyldes bl.a. at de kommer ind under reglerne for ejerbegrænsninger i de norske regler, skriver Kampanje. Reglen går ud på, at aviser som er alene i en koncessionsområde ikke kan få sendetilladelse til at drive radio, hvis der kun er ét sendenet til lokalradio i området.

Stavanger Aftenblad, der var én af de aviser der fik afslag, er særligt skuffet over afslaget. De henviser til at statssekretæren for Kulturdepartamentet i efteråret 2000 sagde, at staten ville lægge forholdene til rette således at aviserne kunne operere i flere kanaler. Avisen mener således at der er tale om løftebrud. og mener nu at der nu må startes en debat om måden sendetilladelserne uddeles på.

Afdelingsleder i Statens Medieforvaltning, Ragner Eriksen, siger til Kampanje, at det der har vejet tungest i prioriteringen af, hvem der skulle have sendetilladelse, var hensynet til eksisterende aktører. I et hårdt presset annoncemarked har man ikke ønsket at give koncession til nye aktører.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -