Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Farvel til Elsebeth Gerner
Onsdag 28. november 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
En af afgående kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen’s første handlinger som ny kulturminister i marts 1998 var at udnævne en DR medarbejder til det udvalg, der skulle kontrollere lokalradioerne. "En skandaløs brøler" kommen-terede en erfaren mediepolitiker. Elsebeth Gerner snublede i P4 problema-tikken og formåede hverken at tilgodese DR eller lokalradioerne. Bent Helvang, formand for KOMM, sagde i marts 2000 ganske kort, at kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen var en fjende af lokalradio- og tv.
Kort tid efter sin tiltræden som ny kulturminister udnævnte Elsebeth Gerner Nielsen (R) i marts 1998 en mangeårig medarbejder i DR og indædt modstander af lokalradioer til medlem af Udvalget vedr. Lokalradio og TV. Selv Socialdemokratiets medieordfører Søren Hansen rystede uforstående på hovedet og KOMMs formand, Bent Helvang, udtalte, at det ville svare til at KOMM skulle have en repræsentant i DRs bestyrelse.

Elsebeth Gerner gjorde sig bemærket ved gentagne gange af afvise så meget som at tale med eller holde møder med repræsentanter for de kommercielle radio- og tv-stationer. I hele Gerners ministerperiode lykkedes det reelt aldrig KOMM at komme i konstruktiv dialog med ministeren.

Elsebeth Gerner formåede ikke at stække KODAs umådeholdne pengeinddrivelse fra de danske radiostationer.

I marts 2000 sikrede Elsebeth Gerner en bred aftale vedr. DAB, der tildelte DR den væsentlige del af kapaciteten i de eksisterende ensembler.

Forhandlingerne om et nyt medieforlig indeholdt bl.a., hvad der blev betegnet som en ren krigserklæring overfor de kommercielle lokalradio- og tv-stationer. Det handlede bl.a. om at forkæle TV 2, hvis formand tilfældigvis var medlem af samme parti som og nær bekendt af Elsebeth Gerner. Medieforhandlingerne blev afsluttet i Peter Duetofts sommerhus uden om bl.a. Venstre og Konservative - og var det smallest mulige medieforlig nogensinde. Det medførte en massiv kritik fra oppositionen og mange talte om dårligt politisk håndværk.

Medieaftalen, der skulle løbe frem til 2004, indebar bl.a. at DR fik en skræddersyet 4. landsdækkende FM kanal efter en proforma udbudsrunde, oprettelse af et Public Service Råd og at en 5. næsten landsdækkende kanal skulle udbydes i slutningen af 2001. Elsebeth Gerner sørgede for at bringe TV 2 i en gunstig position for at søge FM5 ved at foreslå en særlig lovændringer, der skulle bane vejen for at TV 2 kunne få FM5.

Elsebeth Gerner Nielsen lagde ikke skjul på, at hun ikke mente at de lokale kommercielle radio- og tv-stationer bidrog positivt til mediebilledet i Danmark og handlede derefter i hele hendes ministerperiode.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -