Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Jørgen Kleener trækker sig som formand
Mandag 11. oktober 2004
Af Stig Hartvig Nielsen
 
"I aftes levede Deadline - for mit vedkommende - op til sit navn. Linjen blev overskredet, og det tager jeg konsekvensen af," siger DRs bestyrelsesformand, Jørgen Kleener. "Jeg vil på førstkommende bestyrelsesmøde meddele DRs bestyrelse, at jeg agter at trækker mig som formand for bestyrelsen. Jeg har sviget bestyrelsens tillid, og andre har svigtet min tillid.DRs afgåede generaldirektør forholdt mig afgørende viden om DRs sande økonomi. Det kunne og ville jeg ikke leve med. Den beslutning traf jeg den 17. september, efter at den reelle økonomiske situation stod klart for mig. Og den meddelte jeg bestyrelsen for DR den 5. oktober," siger Kleener.
Jørgen Kleener siger videre i en pressemeddelelse fra DR: "Imidlertid frygtede jeg, at DR i den anledning kunne blive offer i en politisk strid på Christiansborg - imellem de, der i sin tid stod bag DR Byens opførelse, og de der var imod. Derfor orienterede jeg telefonisk Mogens Lykketoft herom. Dels om den økonomiske situation og behovet for et statsgaranteret lån, og dels om min beslutning. Mogens Lykketoft havde det ønske, at jeg skulle forsøge at få en forsikring om, at der kunne skabes bred enighed omkring DRs fremtidsøkonomi. Den forsøgte jeg at tilvejebringe. Samtidig ville Mogens Lykketoft også gerne have sikkerhed for, at hans bestyrelsesmedlem blev taget med på råd, når en ny generaldirektør skulle udnævnes," forklarer Jørgen Kleener.

Tidligere på aftenen udtalte Jørgen Kleener til TV-Avisen, at han havde talt med Lykketoft, men at han IKKE orienterede Lykketoft om den forestående afskedigelse af Nissen.

Kleener siger videre i pressemeddelelse fra DR: "Jeg fortalte ham [Lykketoft] , at jeg havde lovet Finn Aaberg at gøre mit for at finde en afløser for Christian S. Nissen sammen med en enig bestyrelse. Meget er gået galt i det forløb. Blandt andet fordi jeg som led i en aftrædelsesaftale med Christian S. Nissen bandt mig til ikke offentligt at kommentere baggrunden og årsagen. Det ændrer dog ikke ved udgangspunktet. Jeg blev ikke i tide orienteret om DRs sande økonomiske situation. Og derfor forsvandt min tillid til Christian S. Nissen. Konsekvensen heraf var blevet taget under alle omstændigheder."


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -