Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


'MusikSystemet' - nyt musikprogram på P3
Onsdag 24. marts 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
P3 barsler den 10. april med et nyt musik- formidlingsprogram, 'MusikSystemet', som bliver sendt lørdag kl. 14-16. Værten hedder Nicholas Kawamura, er kendt fra bl.a. 'Smag på P3', og i det nye program vil han præsentere P3s lyttere for ny musik. Formen bliver ny og Nicholas Kawamura vil lade sig inspirere af musikformidlingen på nettet og kigge på de mange forskellige lister: Nyeste, mest videresendte, mest downloadede, mest populære osv.
Det nyt musikprogram 'MusikSystemet' betyder samtidigt - som tidligere omtalt på radionyt.com - et farvel til søndags-hitlisten på P3 , 'Tjeklisten'.

Nicholas Kawamura fortæller om det nye progra, at man gerne både vil skabe noget overblik, præsentere lytterne for noget ny musik og selvfølgelig også udfordre og underholde dem undervejs. Han fortsætter: "Derfor har vi både lister i den seriøse ende, f.eks. en brugerbestemt hitliste med aktuel dansk og international musik og en topliste over ting, der rykker i udlandet, men også lidt mere overraskende indslag som f.eks. den aktuelle hitliste i Indonesien, Mexico eller noget helt tredje. Vi vil bevarer det fascinerende ved hitlister, men også lege med formen og have mange slags lister i programmet. Blandt andet lister, hvor en aktuel solist eller et band laver en topliste, der er enten helt oplagt eller det modsatte - man kunne bede en R'n'B-sangerinde lave en duet-top 3, men man kunne også bede et tungt rockende metalband om at lave en 'Favourite love ballads'-liste."

Nicholas Kawamura, der før sin DR-tid bl.a. har været producer og dj, er desuden en aktiv blogger, der gerne deler sit musikalske overblik og særlige favoritgodbidder med blogosfæren. Det kommer også til at kunne mærkes i 'MusikSystemet':

"Vi kommer også til at have en fast liste, hvor vi prøver at pege på de fedeste gratis downloads, for at give lytterne inspiration til at stifte bekendtskab med nye musik," fortæller Nicholas Kawamura.

Redaktionschef for P3, Ann Lykke Davidsen, siger om 'skiftet' fra 'Tjeklisten' til 'MusikSystemet': "Vi har været rigtig glade for Tjeklisten og i særdeleshed taknemmelige for Andrew Jensens store indsats som vært. Samtidig har vi som kanal en klar forpligtelse til at forny os og vores programindhold løbende. Det nye musikprogram er ikke en afløser for Tjeklisten, men de to programmer illustrerer tilsammen meget godt, at man kan formidle musik på mange forskellige måder. Vi prøver f.eks. med det nye program nogle nye veje af indenfor musikformidling, som kan inspirere mange lyttere til at forholde sig til f.eks. genrer, kvalitet og smag."


Foto: P3 præsenterer et nyt musikprogram, 'MusikSystemet', med Nicholas Kawamura, som formidler musik og musikbegejstring med alle mulige slags musiklister som styrende princip. (Fotograf: Bjarne Bergius Hermansen)


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -