Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


De 20-30 årige høres mest DAB-radio
Onsdag 18. november 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Når danskerne hører radio sker det for over 90 pct.s vedkommende på FM-båndet - helt præcist 90.5 pct. af lyttetiden. Lytning på DAB tegner sig for 7.3 pct. af den samlede lyttetid og radiolytning på nettet udgør 2.2 pct. Det er de 20-30-årige, der mest hører på DAB, mens det er de 30-50-årige, der er de største netradio-forbrugere.
I flere år har der eksisteret en fordom om, at det er de unge, der hører radio på nettet, og at det er de ældre, der benytter sig af DRs digitale tilbud på DAB. Men med dén - som med så mange andre fordomme - holder den eller de ikke ved nærmere eftersyn. For de 20-30-årige er nu dem, der hører mest DAB, viser en analyse fra DR Medieforskning på baggrund af lyttertal fra Gallup.

Den samlede radiolytning - på samtlige DRs radiokanaler - er sat til 100 pct. Og ud af denne samlede radiolytning finder 90.5 pct. sted på FM, 7.3 pct. på DAB og bare 2.2 pct. på nettet.

Analysen - der dækker årets første tre kvartaler - omfatter kun lytningen til DRs kanaler, da DR - i modsætning til de øvrige radiostationer, måler om lytningen stammer fra FM, DAB eller net.

Undersøgelsen viser, at der er forskel på lytningen i de forskellige aldergrupper. Blandt de 20-30-årige foregår 12.4 pct. af al radiolytning nu på DAB, og 2.9 procent på nettet.

De 30-50-årige er de største netradio-forbrugere. De tilbringer 3.2 pct. af deres radio-lyttetid på DRs netradio, mens de hører 8.4 procent på DAB-radio. Resten af lytningen foregår på det gamle FM-bånd.

Medieforsker Dennis Christensen fra DR Medieforskning siger: "Ud af tallene kan vi se, at de yngre i stigende grad tager DAB til sig. Og det er faktisk helt ned blandt teenagerne, at der er en større DAB-lytning, end i befolkningen som helhed. Det kan formentlig skyldes, at DR har åbnet tilbud som P5000, og også DR Boogieradio bliver hørt af mange," forklarer Dennis Christensen.

Analysen viser også, at danskerne generelt lægger 3.4 gange mere lyttetid på DAB end på DRs netradio. Og det forklarer Dennis Christensen sådan:

"Netradio er ofte noget, folk hører i høretelefoner på jobbet, hvorimod de hører DAB-radio derhjemme, fordi de ikke har ordentlige højttalere tilsluttet computeren, eller gerne vil kunne høre radio højt, mens de stryger, laver mad eller måske vasker op," siger Dennis Christensen´, der tilføjer:

"DAB-radio er noget, der kommer ud gennem et radioapparat og minder i den forstand om 'rigtig' radiolytning, mens netradio er noget, der kræver, at man starter en computer. Og da såkaldte wi-fi radioer i dag ikke er særligt udbredte og kan være ret vanskelige at få sat op, er DAB altså fortsat fremtidens radioformat," siger han.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -