Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR: Mediestøtte-anbefalinger kan svække public service
Fredag 2. oktober 2009
Af Karsten Jensen
 
DRs generaldirektør kommenterer den netop offentliggjorte udredning om mediestøtten.

Rambøll Management og professor ved Copenhagen Business School Anker Brink Lund har netop offentliggjort ”Udredning af den fremtidige offentlige mediestøtte”. DR hilser udredningen velkommen og mener, at det er både relevant og nødvendigt at drøfte fremtidens mediestøtte.

I udredningen præsenteres tre scenarier. Fælles for de opstillede scenarier er, at de grundlæggende fokuserer på medievirksomheders behov frem for borgernes og samfundets mediebehov.

I forbindelse med offentliggørelsen udtaler generaldirektør Kenneth Plummer:

”Jeg savner, at udredningen forholder sig til mediernes betydning for danskerne, demokratiet, vores kultur og sprog - begreber der er centrale for dansk publicisme. Mediestøtte reduceres næsten til erhvervsstøtte, og der er fokus på indførelse af kontrolorganer og udvidede testprocedurer.”

DR har selv for nylig, på en public service konference, sat fokus på, hvordan alle danske medier er under pres på grund af globaliseringen, som betyder internationalisering, fragmentering og store teknologiske investeringer. Et emne som kun berøres ganske perifert i udredningen. Dog fremgår det, at selv med det såkaldte baseline-scenarie, vil tilgængeligheden og mangfoldigheden af de fleste publicistisk mediterede mediegrupper komme under pres.

”Det undrer mig, at udredningen ikke i højere grad har øje for den konkurrence, som dansk indhold udsættes for fra globale mediekoncerner. I stedet er der flere forslag, som går på at øge kontrollen med hvem, der skal levere dansk indhold. Jeg forstår i bund og grund ikke, at nogen kan foreslå, at der skal tages penge fra dansk indholdsproduktion for at bruge dem på bureaukrati og kontrol”.

”Mit store ønske er, at den fremadrettede debat vil have mere fokus på indhold og på brugernes og samfundets behov og på, hvordan vi sikrer stærke danske alternativer i en mere og mere global medieverden. Økonomi er selvfølgelig vigtig, særligt i krisetider, men vi kommer til at svække udbuddet af dansk kvalitetsindhold og public service, hvis vi kun har et erhvervsøkonomisk sigte i mediedebatten,” tilføjer Kenneth Plummer

DRs generaldirektør er tilhænger af konkurrence og ser gerne mere konkurrence på radioområdet. Men han understreger, at der ofte er stor forskel på public service-indhold og kommercielt indhold, og det skal man holde sig for øje:

”Det er helt korrekt, at de kommercielle radioer har vanskelige vilkår i Danmark. DR har fra starten været tilhænger af større konkurrence på radiomarkedet. Med DAB får det kommercielle marked bedre vilkår. DAB er fremtidens radiostandard. Derfor bør vi fokusere mere på det kommercielle markeds muligheder på DAB, og ikke på, hvordan man kan skabe et kommercielt marked på et FM som udfases.”

”At gøre P3 reklamefinansieret er for eksempel en rigtig dårlig ide. P3 er de unges foretrukne kanal og har i dag mere end 2,3 mio. ugentlige lyttere. Samtidig spiller kanalen langt mere varieret musik, og langt mere dansk musik end nogen kommerciel kanal nogen sinde har gjort i Danmark. Hvor DR spiller musik fra 93 pct. af alle nyudgivelser i Danmark, spiller de kommercielle radioer kun musik fra 3 pct. I DR er vi altid klar til forandring, men lad os skabe forandringerne med den moderne mediebruger i centrum,” slutter Kenneth Plummer.


Foto: Agnete Schlichtkrull, DR.


ANNONCE:


Bestem selv prisen på dine kontaktlinser. Du kan få dem næsten gratis - klik her!



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -