Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Igen politisk kritik af DRs P1
Tirsdag 9. september 2003
Af Thomas Nielsen
 
DR bliver igen udsat for skarp kritik fra en af regeringens topministre. "Venstredrejningen er notorisk," siger integrationsminister Bertel Haarder, om radioens P1. Han bakkes op af partifællen Jens Rohde. DR afviser kritikken.
Efter at kulturminister Brian Mikkelsen (K) for et par uger siden kritiserede DR for politisk ensidighed til fordel for venstrefløjen, fortsætter kritikken mod specielt DRs P1, for den politiske behandling af det redaktionelle stof. Såvel integrationsminister Bertel Haarder (V) som hans partifælle, Venstres politiske ordfører Jens Rohde, mener, ifølge Berlingske Tidende, at P1 er så venstreorienteret i sin dækning, at det ødelægger sagligheden og i stedet fungerer som talerør for venstrefløjens synspunkter. Den ideologiske Venstre-minister omtaler radioens P1 som en "snakkeflade" for særlige organisationer og personer på venstrefløjen:

"Venstredrejningen er notorisk. Der er tendenser i radiojournalistikken, som jeg synes monopolinstitutionen skal ændre. Radioens program 1 er en monopolinstitution, der har hele dagen som snakkeflade. Radioen burde stille højere krav til professionalisme," siger Bertel Haarder til Berlingske Tidende.

Han nævner bl.a. dækningen af Irak-krigen, som tidligere er blevet nævnt i kulturminister Brian Mikkelsens (K) kritik af "anti-amerikanisme" i DR. Ifølge integrationsministeren har DR - og særligt P1 - kørt en meget ensidig dækning af krigen.

Kritikken fra Bertel Haarder bliver støttet af Venstres politiske ordfører, Jens Rohde, der direkte omtaler P1 som "en rød sekt." Også han opfordrer, ifølge Berlingske Tidende, DR til at være mere professionel og pluralistisk:

"Der er en lang række eksempler på den politiske tendens i radioens P1. Jeg er ligeglad, om det er ensighed, som er rød, sort eller grøn. Man skal ikke have statsbetaling for at fremsige sine egne og venners synspunkter," siger Jens Rohde, der også er Venstres medieordfører.

Hos DR afviser radiodirektør Leif Lønsmann størstedelen af kritikken fra de to fremtrædende Venstre-personer. Han anerkender dog, at DR skal "forbedre håndværket" i den journalistiske dækning, hvor begge sider af en sag får taletid, så alle nuancer er med:

"Vi har bestandigt bestræbt os på at få større mangfoldighed og åbenhed. Der er hver dag tre timers P1 morgen, hvor alle mulige synspunkter kommer til orde, også kritiske over for Danmarks Radio. Kritikken er anakronistisk," siger radiodirektøren til avisen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -