Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio 100FM - lukker, lukker ikke?
Onsdag 12. november 2008
Af Karsten Jensen
 
Netop som Radio 100FM har fundet en ny sponsor til morgen- showet er der kommet ny næring til teorien om at Talpa Radio hiver stikket ud af Radio 100FM og lukker stationen. Den nederlandske ejer nægter nemlig at betale fuld koncessionsafgift, og Radio- og tv-nævnets formand har tidligere sagt, at der ikke gives rabat til 100FM.
Overfor Business.dk fastslår bestyrelsesformand for Talpa, Marc Nanning, at Radio 100FM under ingen omstændigheder vil betale de 22,5 millioner kr. i koncessionsafgift for 2009.

Beløbet skal betales mandag og Radio 100FM's ejer har selv 'bestemt' afgiften, da stationens ejer bød på sendenetværket FM6.

Marc Nanning udtaler, at han ikke deler Radio og tv-nævnets opfattelse af, at Talpa Radio Internatioanl er forpligtet til at betale afgiften frem til koncessionen udløber i 2011.

"Vi har legitime grunde til at sige, at det beløb vi betaler er unfair. Vi mener, at staten forstyrrer det kommercielle marked med ulovlig statsstøtte. Vi vil behandles lige, og hvis vi ikke bliver det, vil vi ikke betale," siger Marc Nanning og afviser, at det kan komme på tale at betale det fulde beløb.

"Hvorfor skal vi blive ved med at betale, når SBS får deres licens for ingenting?," fortsætter Marc Nanning.

Ifølge Business.dks oplysninger kræver Radio 100FM, at man sænker den årlige koncessionsafgift til staten fra 22,5 til i omegnen af 9-10 mio. kr.

I avisen luftes igen utilfredsheden mod politikerne, der endnu ikke har fået rystet frekvensposen og lavet en replanlægning af FM-båndet, sådan som det nu i flere år har været på tale.

"Vi vil have en fremtid for Talpa, når de tre års licens er udløbet. Alle ved, at vi ikke laver nogen penge, så hvorfor skulle vi blive ved med at betale, når der ikke er en sikker fremtid for os," siger Marc Nanning.

Talpa skal ikke vente nogen støtte fra Socialdemokraterne: "Vi kan ikke gøre noget ved, at folk pludselig nægter at betale. De kender vilkårene og er gået ind i det med åbne øjne. Man kan ikke ændre det hele på fjorten dage. Det er jo ikke en bananrepublik," siger medieordfører Mogens Jensen til avisen.

Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby, erkender at der nogle problemer
for branchen som hun er villig til at kigge på og drøfte, men hun har svært ved at se, at man skulle kunne gøre noget lige her og nu for at hjælpe Radio 100FM.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -