Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


P1 og P2 ændrer DRs radiolandskab
Torsdag 12. juli 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Der er flyttedag i radioen 1. september, hvor bl.a. litteraturprogrammer rykkes rundt. Mange programmer rykkes fra P1 til P2 Musik & Kultur – men der er mange undtagelser fra den formelle opdeling med P1 mellem P2.
Vi har tidligere beskrevet ændringerne på DR pr. 1. september. Berlingske Tidende skriver i dag torsdag om flytteriet mellem P1 og P2:

Litteraturstoffet flyttes fra P1 til P2, det gælder både programmet ”Alfabet”, ugens forfatterportræt og oplæsning af radioromaner og noveller. Der kommer også radiodrama søndag eftermiddag på P2, men uden at det går ud over Radioteatret mandag aften, som bibeholdes på P1.

”Vi har ikke råd til at producere mere radiodrama, men det er en unik institution, som vi skal værne om og præsenterer i nye sammenhænge på P2” siger P2 Redaktør Birgit Bergholt.

Sådan er der undtagelse på undtagelse, skriver Berlingske videre. Ulla Strømbergs kulturdebat-program »Med og mod strømmen« forbliver på P1, mens P1’s ”Europabilleder” med rejseoplevelser flyttes til P2.

P2musik vil komme til at tilbyde en rolig morgen med klassisk musik fra kl. 6.

Fra kl. 9.10 til 10 sendes blandede kulturmagasiner med opera-, plade- og litteratur-nyheder og et nyt filmprogram, ”Kino”. Lytterprogrammet ”Café Rossini” bevares kl. 11, og før Radioavisen sendes en halv times Kulturnyt, så middagskoncerten kan vende tilbage efter nyhederne.

”Ønsket er flere nyheder, også fra musikkens verden, alle fem hverdage,” siger Birgit Bergholt.

Eftermiddagen byder på såkaldte ”oplevelsesbånd” med blandede kulturprogrammer. Musikprogrammet ”Bolero”, som får sin gamle sendetid lørdag eftermiddag tilbage og udvides til to timer, genudsendes mandag eftermiddag. Programmet ”Folk og Musik” flyttes fra mandag aften til tirsdag eftermiddag, som ”Observatoriet” også flyttes til under navnet: »Gæst og Musik«.

Musikprogrammet »Amadeus« fastholdes i myldretiden kl. 16, til gengæld krymper Radioavisen til bare ti minutter kl. 18, for at få plads til ”Et godt stykke” med musik til madlavning og nyskabelsen: ”Fabulatoriet” med radio for børn.

”Børn er Jordens bedste radiolyttere, og det skal vi udnytte ved at give oplevelser i børnehøjde uden prutte- og computerflimmer-lyde, som der er nok af” siger Birgit Bergholt til avisen.

Bagefter får jazzen sin egen time alle fem hverdage, og fredag bliver det til en hel jazz-aften.

”Alfabet” sendes som nævnt onsdag aften, torsdagskoncerten bibeholdes og operaen får fredag aften.

Flere ændringer: Lørdag bliver ugens oplysende og underholdende dag på P2, som bl.a. bliver RadioUnderholdningsOrkestrets faste koncertdag

Søndag får et helt nyt aftenprogram, tyvstjålet fra DR2: En temaaften. Udsendelserne befinder sig stadig på idéplanet. Blandt ideerne er: Musik og digtning under Første Verdenskrig og en aften om vand – slutter artiklen i Berlingske Tidende.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -