Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


VK vil give flere penge til DR - og 5 mio. kr. til public service radio udenfor DR
Tirsdag 9. maj 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Der bliver som ventet ikke tale om, at DR får sit ønske om en stigning på licensen på 1½ pct. opfyldt. Men regeringen foreslår en medielicens, og dermed er der udsigt til at flere kommer til at betale licens - og det betyder flere penge til DR. Som noget helt nyt lægges der op til, at DR ikke længere skal være ene om at lave public service radio fremover. V og K foreslå, at der oprettes en Public Service Fond, hvor landsækkende eller næsten landsdækkende kommercielle radiostationer kan søge andel i en pulje på 5 mio. kr.
Gennemførelse af en medielicens vil indebære, at der skal betales licens, hvis man f.eks. lytter radio på internettet. I øjeblikket skal der ikke betales licens, hvis man lytter til DRs streamede radioudsendelser.

Der er i dag omkring 15.000 mennesker, der ikke betaler licens, men som modtager DR på f.eks. internettet. Hvis de bliver ved med det - og hvis de tilmelder sig licensen - så vil DR få en merindtægt på op imod en halv milliard kroner over de næste fire år.

V og K foreslår at der afsættes 75 mio. kr. til etablering af en Public Service Fond, der skal støtte produktion og udsendelse af visse typer radio- og tv-programmer, der opfylder demokratiske, sociale og kulturelle behov i samfundet. Af midlerne afsættes 5 mio. kr. til støtte af radioprogrammer.

DR kan ikke få midler fra Public Service Fonden og det kan kommercielle lokalradioer og de lokale græsrodsradioer heller ikke. For at få del i de fem mio. kr. skal en given radiostation dække mindst 38.5 pct. af befolkningen. Dermed er der kun Radio 100FM og vinderen af FM5 tilbage - samt de kommende, nye landsdækkende kommercielle DAB-kanaler.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -