Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Internationale kapaciteter til Radio Days
Tirsdag 1. oktober 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
De to seneste tilføjelser til programmet for radiofestivalen 'Radio Days' i januar 2003 sætter fokus på hhv. DAB og internetradio. Radio Days får nemlig besøg af to internationale kapaciteter indenfor radio og nye medier: Antony Bellekom, chef for BBCs nye DAB-kanal '6Music' og amerikanske Kurt Hanson, web-cast guru og all-round radio-konsulent.
Der er blevet talt om digital radio og DAB siden engang i midten af 90'erne, men DAB-radioerne har været dyre, kunderne få og de fleste DAB-kanaler har været et sammenskrab af allerede produceret og sendt radio fra FM-båndet. Denne onde cirkel har BBC, som den største aktør på det britiske radiomarked nu sat sig for at bryde og et af tiltagende er 6Music, BBCs bud på en moderne digital radiokanal. Målgruppen og musikken lidt ældre end på BBC1, men yngre end på BBC 2. Værterne er til gengæld meget klart profilerede og budgettet er ikke på skrump. Hvorfor? Hvad er strategien bag den ambitiøse kanal. Antony Bellekom vil på Radio Days give svarene på disse spørgsmål og flere. 6Music kan i øvrigt høres på nettet på www.bbc.co.uk/6music

"The truth is, I've been totally immersed in Internet radio for several years now", fortæller Kurt Hanson (billedet) selv på hjemmesiden for sit konsulentfirma Hanson Consulting. Derfor har Kurt Hanson også været en af bannerførerne i den igangværende kampagne i USA for "redde Internet radio" og han var blandt andet en af hovedmændene bag den såkaldte "Day Of Silence" denne sommer, hvor amerikanske Internetradioer holdt et døgns stilhed i protest imod de voldsomme afgifter, som pladeselskaber og rettighedsholdere kræver af Internetradioerne.

I Danmark drejede flere udbydere af Internet radio denne sommer helt nøglen om, som konsekvens af de høje KODA afgifter. Ikke desto vil Kurt Hanson på Radio Days fortælle "How Internet radio will replace AM & FM"!

Kurt Hanson udgiver i øvrigt et dagligt elektronisk nyhedsbrev om radio - og især Internetradio. Det hedder Rain og det findes på http://www.kurthanson.com

Radio Days finder sted den 25. og 26. januar 2003 i Radiohuset, København, og man kan se det øvrige Radio Days program på www.radiodays.dk.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -