Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DRs øverste chef gennem 10 år – Christian S. Nissen fyret i dag
Tirsdag 5. oktober 2004
Af Karsten Jensen
 
Siden kl. 9.30 i dag har DRs bestyrelse holdt møde. På bestyrelsesmødet har man drøftet den planlagte udflytning af DRs aktiviteter til Ørestaden og milliardbyggeriet her, der ventes at blive 3-400 mio. kr. dyrerer end planlagt. Budgetoverskridelsen omtales som den direkte årsag til, at DRs generaldirektør i de sidste 10 år Christian S. Nissen nu afskediges, men hvad den egentlige årsag til fyringen er, står en anelse uklart, da det tilsyneladende er summen af flere faktorer.
Der peges på, at der er et ekstremt dårligt samarbejde mellem DRs bestyrelse og Christian Nissen, og at bestyrelsesformand Jørgen Kleener truede med at forlade bestyrelsen, hvis ikke Nissen blev fjernet, ligesom der har været tillidsbrud mellem generaldirektøren og andre medlemmer af bestyrelsen.

En vigtig faktor ser også ud til at være, at Christian Nissen er gået uden om sin bestyrelse og direkte til kulturministeren for at få finansieret budgetoverskridelsen.

DR Nyheder oplyser, at medieforskere er forundrede over fyringen. Henrik Søndergaard, Københavns Universitet, siger: ”Set fra mit skrivebord har Christian S. Nissen været en meget, meget dygtig generaldirektør”. Ifølge Jyllands-Posten siger medieforsker Frands Mortensen, at Nissen har øget produktiviteten i DR.

Professor i journalistik ved Roskilde Universitetscenter, Jørgen Poulsen, siger ifølge DR Nyheder, at det ikke er utænkeligt, at DRs bestyrelse blot har ventet på en anledning til at fyre Christian Nissen. Jørgen Poulsen siger til Radioavisen, at en fyring af Christian Nissen giver mistanke om smagsdommeri.

Medieforsker og tidligere medlem af DRs bestyrelse, Preben Sepstrub siger i dag til Politiken, at budgetoverskridelsen ikke berettiger til en fyring. ”Med mindre manden har taget af frimærkekassen, er det en meget bemærkelsesværdig fremgangsmåde”, siger han

Berlingske Tidende peger på at fyringen af Christian Nissen formentlig ikke bliver den eneste der mister jobbet.

Før bestyrelsesmødet sagde SFs medlem Torkild Ipsen til DR Nyheder, at det er en politisk fyring og at det er et borgerligt flertal, der ville af med Christian Nissen. Dog har socialdemokratiets medlem Finn Aaberg nu også skiftet side og støtter fyringen.

B.T. oplyser, at generaldirektøren tjener 1.5 mio. kr. om året, og at hans kontrakt udløber i 2010, når Nissen bliver 65. Det mest sandsynlige er, at han får 18 måneders aftrædelsesløn plus måske et gyldent håndtryk. Nissen har ifølge B.T.s oplysninger flere gange sagt internt i DR, at han er ansat i en uopsigelig kontrakt. Hvis det skal tages bostaveligt, koster fyringen 9 mio. kr. Ingen tror dog på, at bestyrelsen tør fyre manden til den pris, skriver B.T., hvis kilder tæt på bestyrelsen varsler store ændringer i ledelsestrukturen i DR efter først tv-direktør Jørgen Ramskovs afgang i fredags og nu Nissens fyring.

Programdirektør Lars Vesterløkke indsættes som konstituerende generaldirektør indtil der er fundet en afløser for Nissen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -