Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


KOMM: Frekvensskift for lokalradioer unødvendigt pga. FM5
Fredag 16. februar 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Helt uden større problemer kunne P5 komme i luften - også uden at en række lokalradioer må ændre frekvenser. Det viser et notat, som de kommercielle lokalradioers brancheorganisation KOMM har fået udarbejdet om konsekvenserne af Kulturministeriets nye plan. Notatet konkluderer, at det vil være helt unødvendigt med de mange frekvensændringer - specielt i Københavnsområdet. Ændringerne har ingen større betydning for FM5 nettets dækning hedder det videre i en pressemeddelelse fra KOMM.
KOMM lægger derfor op til, at lokalradioer i Storkøbenhavn og øvrige dele af landet, kan beholde deres frekvens. Det kan ske, hvis FM5 i stedet gør brug af nogle af de nye frekvenser, som allerede er til stede - nemlig de ombytningsfrekvenser, man har tilbudt lokalradioer, skriver KOMM videre.
"Det er, efter vores mening, fuldstændig grotesk, hvis Kulturministeriet vælger, at bruge P5 som en undskyldning til at ramme de kommercielle radiostationer. Der er simpelthen hverken juridisk eller teknisk belæg for at inddrage så mange frekvenser. Det må være for at give P5 det bedst mulige kommercielle afsæt på bekostning af potentielle konkurrenter", siger Bent Helvang, formand for KOMM.
KOMMs undersøgelser siger dog, at man ikke helt kan undgå at udskifte enkelte af lokalradioernes frekvenser - men langt færre end det antal ministeriet ønsker. København kan således gå fri, og det kan f.eks. Radio 3 i Vissenbjerg, Radio Rouletten i Nyker og Radio Mercur i Lunderskov også. De vil uændret kunne forsætte på deres frekvenser, uden at FM5 af den grund får ringere udbredelse.
"Vi er ikke i tvivl om, at en nærmere og mere minutiøs gennemgang formentlig vil afsløre, at hovedparten af lokalradioerne vil kunne bibeholde deres frekvenser uden, at P5s dækning reduceres med mere end max fem procent. Det er en sag, vi arbejder videre med. Vi afventer under alle omstændigheder Kulturministeriets svar på vores henvendelse fra januar. Vi kan klart dokumentere, at en lang række af frekvensændringerne er helt overflødige", slutter Bent Helvang.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -