Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


P2 skifter navn og får egen klub
Tirsdag 27. september 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I forvejen har DR en kunstklub og en læseklub, og tirsdag kommer en lille ny til. Da åbner P2 Klubben, som er for folk, der holder af klassisk musik.
Den nye P2-klub har sit hjemsted på nettet, men tanken er, at P2 Klubben skal skabe fællesskaber om klassisk musik over hele landet – blandt andet ved at samarbejde med bibliotekerne.

”I P2 Klubben får medlemmerne for eksempel tilbud om at møde kunstnere, få adgang til forpremierer og få et overblik over attraktive tilbud om og med klassisk musik både i og uden for DR. Og det er gratis at blive medlem,” forklarer daglig bestyrer for P2 Klubben, Inge Müller Neiiendam, iflg. en pressemeddelelse fra DR.

I forbindelse med lanceringen af klubben har DR indgået et samarbejde med en række biblioteker om at lave særlige lytteklubber med klassisk musik landet over. Her kan P2 Klubbens medlemmer mødes med andre, lytte til klassisk musik og sammen drøfte dét, de hører. Værkerne bliver afspejlet i P2 i den pågældende måned, og man vil kunne downloade musikken fra bibliotekernes online-service Bibzoom.dk. Både det - og medlemskab af P2 Klubben i det hele taget - er gratis.


'P2' bliver til 'P2 Klassisk'

Ét af P2 Klubbens ædleste formål bliver også at sikre, at danskerne er helt med på, hvordan de hører P2 fremover. Fra den 1. november flytter P2 med alle sine programmer og alt sit indhold over på den ny digitale radiokanal, og skifter samtidigt navn fra 'P2' til 'P2 Klassisk'.

P2 Klassisk vil komme til at sende hele døgnet på DAB og nettet; derudover sender P2 halvdelen af døgnet på FM-kanalen – nemlig om aftenen og natten. Det sker når P1 og P2 flytter sammen på samme frekvensnet - FM1 - fra samme dato.


Tilbud til medlemmer af P2 Klubben

Nogle af de første tilbud til P2 Klubbens medlemmer er mulighed for at overvære DR Symfoniorkestrets generalprøver 12. oktober og 2. november, og udlodning af billetter til ’Maestro’-finalen i Koncerthuset den 8. oktober samt til Den Jyske Operas opførelser af Verdis ’Trubaduren’ i midten af november.

Om baggrunden for at P2 Klubben nu bliver en realitet, siger Jakob Marstrand, der er redaktionschef i DR Kultur:

”Vi har længe haft et ønske om at skabe et fællesskab for folk, der kan lide klassisk – et fællesskab, der går på tværs af DRs kanaler og er til stede ude i landet. Klubben giver brugeren overblik og mulighed for at møde andre med samme interesse – uanset hvor 'øvet', man er som klassisk lytter.”

P2 Klubben er at finde på www.dr.dk/p2klub, og på fredag er det også muligt at høre mere om den i forbindelse med P2-pris-koncerten i Koncerthuset, hvor P2 Klubben vil have sin stand i foyeren. I øvrigt er der stadig billetter at få til denne prisfest-koncert. De koster kun 20 kroner stykket.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -