Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Nu 18 lokalradioer politianmeldt
Fredag 25. maj 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Telestyrelsen er nu oppe på at have politianmeldt 18 lokale radiostationer for at sende med fejlmonteret eller ikke-godkendt udstyr, skriver Ingeniøren i dag. Formand for KOMM, Bent Helvang, kalder den skærpede kurs nidkær og udansk.
Truslen om midlertidig lukning hænger for tiden tungt over en række af de anmeldte radiostationer. Hvor Telestyrelsen tidligere har givet stationerne en frist til at få manglende udstyr bragt i orden, er kursen i dag blevet benhård.

Formanden for de kommercielle lokalradioers forening, KOMM, Bent Helvang, siger: ”Anmeldelserne er en stor overraskelse for mange af vores medlemmer, som i årevis har sendt uden problemer. Pludselig dukker en lang række sager op, og trods den tid det tager at få rettet problemerne, har Telestyrelsen overhovedet ingen frist villet give. Det synes jeg er utrolig nidkært”, siger han.

Hovedparten af de mange anmeldelser skyldes to navngivne fabrikater, skriver Ingeniøren videre. Dels en række sendere af mærket Crown, der har vist sig ikke at være monteret med den lovpligtige cirkulator. En lille boks der skal forhindre retureffekt til senderen, som dermed kan genere andre radiotjenester. Det andet fabrikat er sendere af mærket DB.

”Telestyrelsen har åbenbart besluttet sig for at genere lokalradioerne, for det virker da mærkeligt, at der pludselig skulle komme så mange klager i træk”, siger Bent Helvang.

Ifølge jurist i Telestyrelsen, Jesper Fejerskov, stammer flere af klagerne fra oktober-november, men på grund af nye procedurer fører de først til anmeldelser nu. Underdirektør Michael Henneberg afviser, at bølgen af sager er et udtryk for, at Telestyrelsen har behov for at spille med musklerne efter de alvorlige forstyrrelser tidligere på året.

”Det her handler slet ikke om at demonstrere magt eller om at dunke nogen oven i hovedet. Det handler om at få saneret området, så alle overholder deres sendetilladelser”, siger han.

Ifølge Ingeniørens oplysninger er ingen lokalradioer endnu lukket på grund af forårets anmeldelser.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -