Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio ABC starter ny radiokanal
Torsdag 26. juli 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Samtidig med at DR til september skærper profilen på de 4 landsdækkende radiokanaler, lancerer Radio ABC i Randers endnu et tilbud til lytterne. Om ca. en måned går en ny kanal i luften med et bredt udvalg af den lidt blødere pop musik – helt uden hip-hop og rap. Den nye radiokanal bliver udelukkende non-stop baseret. Radio ABC bliver dermed den første lokalradio der tilbyder tre forskellige formater på samme radiomarked.
"Konkurrencen i æteren er blevet skærpet efter den 4. landsdækkende radiokanal gik til DR - og i den situation er det nødvendigt, såfremt vi vil fastholde lytterne, at give nogle tilbud, der er skræddersyet til de forskellige målgrupper", siger direktør Ole Søndergaard fra Radio ABC som baggrund for den nye kanal.

"Det har givet DR en større mulighed for at tilrette deres programmer til forskellige målgrupper, og det må vi reagere på. Samtidigt er der ude i horisonten en ny næsten landsdækkende P5, og hvis vi skal konkurrere P5 ud af banen i det lokale område, skal vi starte nu. Vi er godt nok selv med i et bud på den 5. landsdækkende kanal som mindretalsaktionær, men det er stadig med udgangspunkt i det lokale område. Vi har derfor brugt en del tid på at studere Gallups tal for radiolytningen i Århus Amt og er kommet frem til, at der er plads til en ny radiostation udover de eksisterende tilbud", siger Ole Søndergaard.

Hvor Radio ABC er kanalen med den ungdommelige musik og præsentationsform, og Radio Alfa retter sig til et lidt ældre publikum, bliver den nye radiokanal et tilbud for de, der gerne vil høre hits som Mariah Carey, Thomas Helmig, Ronan Keating, Shania Twain, Eros Ramazotti, Tina Turner, Fleetwood Mac, Genesis, Foreigner, Yazoo, Feargal Sharkey, Madonna og nogle af de danske hits fra de sidste 10-20 år. Der vil være stor vægt på musik fra 80'erne og 90'erne og samtidigt er den nye radiokanal renset for hip hop og rap.

Den nye radiostation sender som Radio ABC nyheder hver halve time. RadioNyhederne fra København kl. hel og lokale nyheder kl. halv.

Radio ABC startede i 1990 - og opnåede efter blot få måneder kæmpesucces. I 1994 startede man søsterkanalen, Radio Alfa, som et tilbud til det voksne publikum. Der ændres intet på disse to radiostationer.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -