Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR-spareplan godkendt
Fredag 11. juni 2010
Af Karsten Jensen
 
DRs bestyrelse har fredag drøftet konsekvenserne af medieforliget og det forhold, at forliget udløser tilpasninger i DRs økonomi svarende til en spareplan på cirka 80 millioner kroner i 2011, to procent af DRs driftsudgifter.
Besparelserne sker for halvdelens vedkommende på programmer og halvdelen på service- og støttefunktioner.

Direktionen vil herefter udmønte aftalen, således at enkelte programmer lukker og en række stillinger i DR nedlægges, oplyser DR i en pressemeddelelse.

Det har været en vigtig målsætning med planen at skåne DRs programmer i videst mulige udstrækning i den forbindelse. En så stor del af besparelserne som muligt bliver således hentet i DRs administrative funktioner og støttefunktioner samt gennem rationaliseringer og effektiviseringer, hvilket dog kommer til at betyde stillingsnedlæggelser i DR. Besparelserne i den netop vedtagne spareplan forventes derfor at ramme bredt på tværs af afdelingerne i DR.

Besparelser på programsiden vil dog ikke kunne undgås helt. Blandt andet vil der skulle spares både på tv og radio, ligesom også dr.dk vil skulle spare.

Endelig vil nogle tilbud på dr.dk forsvinde, blandt andet de såkaldte manager-spil, når de nuværende aftaler med leverandørerne udløber.

DRs ledelse forsikrer dog, at der på trods af spareplanen fortsat bliver arbejdet målrettet på at fastholde og udvikle et stærkt dansk public service-udbud på både radio, tv og web.

”DR er til for alle danskere. Både på tv, radio og web vil DR også fremadrettet tilbyde et stærkt og mangfoldigt programudbud med fokus på kvalitet og public service. Det vil DR også være godt rustet til efter den nye medieaftale træder i kraft,” siger generaldirektør Kenneth Plummer.

Det præcise antal af stillingsnedlæggelser i DR er ikke kendt endnu, men det er forventningen, at en plan for reduktioner i medarbejderstaben bliver rullet ud til september.

Det er dog væsentligt at bemærke, at besparelser eller lukninger af enkelte programmer ikke nødvendigvis bliver modsvaret af personalemæssige reduktioner på de samme programmer. Her vil der derimod blive lagt en helhedsvurdering til grund.


Læse også
http://www.tvnyt.com/artikel/default.asp?id=18536


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -