Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Mix FM og Yes2Day i infight på Hornsherred
Torsdag 6. februar 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
På en mast i Skibby kommune på Hornsherred har "Jægerspris og Skibby Lokalradio ApS" og "Hornsherred Lokalradio Forening" hver opsat deres egen senderantenne og installeret hver deres egen FM-sender. Lyttere i området, der stiller ind på 99.1 MHz, kan på hverdage høre Yes2Day Hornsherred, og i weekenden kobles der over på den anden antenne og sender - og så går Mix FM fra Holbæk i luften.
Holbæk-stationen Mix FM og Roskilde-stationen Radio Upstairs fik i 2002 begge den samme idé: at få en sendetilladelse i Jægerspris og Skibby kommuner - begge ønskede sendetilladelse døgnet rundt. Men da der var to ansøgere om ét frekvensnet - 99.1 og 105.0 MHz i hver sin kommune - måtte sendetiden deles.

De to ansøgere kunne bestemt ikke blive enige om noget som helst. Efter et have skændtes et stykke tid fordelte lokalradionævnet sendetiden, således at "Hornsherred Lokalradio Forening" - med relationer til Radio Upstairs i Roskilde - fik sendetiden mandag-fredag, og "Jægerspris og Skibby Lokalradio ApS" (Mix FM) fik sendetiden lørdag-søndag.

De to konkurrende stationer kunne heller ikke blive enige om indkøb af antenner og sendeudstyr, så resultatet blev at de to stationer - på den samme mast - nu har installeret hver deres senderanlæg.

Mix FM startede med at sende i november måned - med seperate station IDs og sørgede for den tekniske sendetilladelse. Nico Sparboom fortæller til radionyt.com, at Mix var de eneste der arbejdede på at få det til at fungere.

Hornsherred Lokalradio Forening begyndte at sende den 27. januar med programmet 'Yes2Day Hornsherred'. Jægerspris og Skibby Lokalradio udsender Mix FM fra Holbæk, men har stillet det lokale nævn i udsigt at man senere vil udsende "Mix Hornsherred" på frekvenserne i Skibby og Jægerspris.

Mix FM har imidlertid ikke fået en networking-sendetilladelse fra det lokale radionævn på Hornsherred.

Nico Sparboom siger til radionyt.com, at nævnet er adviseret og tilføjer i øvrigt at situationen er ganske utilfredsstillende som udøver. "Vi har valgt at køre stationene videre, selvom vi ikke kan sælge reklamer på frekvenserne. Men vi har garanteret nævnet, at vi laver en rigtig lokal radio i topkvalitet, med lønnet personale osv, så vi venter på hvad nævnet bestemmer sig for", udtaler Sparboom til radionyt.com. Det store problem for Mix FM er at sendetiden er begrænset til weekenden.

På hverdage er det Yes2Day, der høres på 99.1 MHz. Danny Fobian er tidligere programchef på Radio Upstairs, men blev - ligesom de fleste andre medarbejdere sagt op - da stationen gik i samarbejde med Sky Radio. Fobian greb derfor chancen og har nu helt og holdent helliget sig arbejdet med Yes2Day, der udover på Hornsherred også sender fra Ølstykke - men med et seperat program. Fobian siger til radionyt.com, at man nok på et senere tidspunkt vil søge en networking-sendetilladelse, men at der formodentligt fortsat vil være seperate indslag på de to stationer.

Indtil videre er kun 99.1 MHz i Skibby sat i drift. Inden længe ventes 105.0 MHz i drift fra den nordligste del af Jægerspris kommune, nærmere bestemt Kulhuse.


---

Billede: Programkonsulent Danny Fobian og bestyrelsesformand Christian Mårtensson fra Yes2Day.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -