Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR har ikke smadret brugbart udstyr for millioner af kroner
Fredag 23. februar 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I Nyhedsavisen kan man i dag læse, at DR i forbindelse med flytning til DR Byen har smidt salgbart udstyr ud for millioner kroner. Det er ikke korrekt, hedder det nu fra DR i en pressemeddelelse og i en artikel DRåben. I DRs flytning til DR Byen har DR fulgt en nøje plan for sortering af udstyr og inventar. Så meget som muligt er enten blevet genanvendt i DR Byen eller på DRs andre adresser eller er blevet sat til salg.
DR har allerede solgt mange møbler til kommuner, hospitaler, skoler mv. Privatpersoner har ligeledes haft mulighed for at købe inventar og udstyr på markedsdagene i TV-Byen, som gentages i weekenden 3. og 4. marts, skriver DR i en pressemeddelelse.

”I gennem 60 år har DR haft til huse i TV-Byen og Radiohuset på over 150.000 kvadratmeter. Det er lang tid på et stort område. Derfor er det også naturligt, at der gennem årene er blevet opmagasineret en del. Når vi i forbindelse med flytningen har tømt disse magasiner, er der foretaget en grundig sortering. Noget har vi kunnet tage med, noget andet har vores kolleger i regionerne kunnet bruge, noget har vi kunnet sælge, men der er også noget, vi har været nødt til at kassere,” udtaler DR's konstituerede kommunikationsdirektør Peter Kyhl.

Nyhedsavisen skriver i dag, at DR har brugt 850 mio. kroner på at erstatte det kasserede udstyr.

”Jeg er totalt uforstående over for Nyhedsavisens påstand om, at DR har brugt 850 mio. kroner på at udskifte kasseret udstyr og inventar. Det er simpelthen forkert. Det koster selvfølgelig mange penge, at skulle indrette et nyt hus som DR Byen på 132.500 kvadratmeter. DR har brugt cirka 100 mio. kroner på at købe nyt inventar til DR Byen. En del af det budget har været anvendt til at udskifte inventar, som har skullet kasseres eller sælges. Derudover har vi brugt under 5 mio. kroner på køb af fladskærme til studier samt redigerings- og redaktionsfaciliteter,” siger Peter Kyhl.

DR Byen har nogle store åbne kontorlandskaber, hvor cirka 3.000 DR-ansatte skal arbejde. For at opnå størst mulig udnyttelse af pladsen og for at sikre et behageligt og effektivt arbejdsmiljø, som overholder de ergonomiske krav, der stilles til en arbejdsplads i dag, er det ikke alt fra de gamle arbejdspladser, som har kunnet genanvendes af DR, hedder det videre fra DR.

”Når vi som privatpersoner flytter, sorterer de fleste nøjagtigt på samme måde, som DR har gjort. For eksempel kan det gamle spisebord være for lille eller for stort til den stue, det skal stå i. Således har det også været med flytningen til DR Byen. For at der har skullet være plads til alle i DR Byens åbne kontorlandskaber, har DR eksempelvis anskaffet skriveborde, som passer sammen,” siger Peter Kyhl.

Med flytningen til DR Byen besluttede DR også, at gamle pc-skærme ikke skulle flytte med - kun fladskærme. Det skete både for at opnå et behageligt arbejdsmiljø - men også i erkendelse af, at mange af disse skærme er forældede og dyre i strømforbruget. Set i lyset af, at man i dag gratis kan afhente skærme af denne type på de fleste genbrugsstationer, blev det vurderet, at de fleste gamle skærme ikke egnede sig til salg. Derfor besluttede DR, at gamle pc-skærme skulle sendes til skrotning. Disse skærme er blevet samlet sammen og kørt væk i containere udelukkende til it-skrot. De bedre gamle pc-skærme vil blive solgt på markedsdagene 3. og 4. marts

”Tidligere var der jo gamle skærme på alle pc-arbejdspladser samt i studier og redigeringer. Disse er, som på andre danske arbejdspladser, løbende blevet udskiftet med de nye fladskærme. Hvor mange gamle skærme, der var tilbage i DR forud for flytningen, har jeg ikke et nøjagtige tal for, men Nyhedsavisens tal på 1.500 virker langt i overkanten,” siger Peter Kyhl.

Ligeledes nævner Nyhedsavisen også, at DR har kasseret dyre Fritz Hansen-borde.

”Inden noget inventar er blevet kasseret, har DR være inde og vurdere om, det har kunnet sælges. Jeg kan ikke forestille mig, at dyre Fritz Hansen-borde ikke er blevet vurderet salgsegnet - i så fald har det været meget beskadiget.” siger Peter Kyhl.

Så vidt en pressemeddelelse fra DR fredag eftermiddag.

DR's personaleblad DRåben behandler samme emne. Her uddyber Peter Kyhl: ”Det er rigtigt, at vi har solgt og kasseret ganske mange ting i forbindelse med flytningen, men vi har sandelig også flyttet en del inventar med i DR Byen. Fx er kontorstole genbrugt i DR Byen, ligesom vi har registreret og renoveret fx designermøbler og -lamper, så de har fået nyt liv flere steder i DR. Vi har haft eksperter til at vurdere, hvad der bedst kunne betale sig. I det regnestykke har vi både regnet på, hvad det vil koste at flytte møblerne - og hvor lang tid, de ville kunne anvendes efter en flytning. Det har vi så holdt op imod, hvad det vil koste fx at indkøbe nye skriveborde - og hvor mange år, man kan regne med, at de vil være i brug. På den baggrund har vi valgt, hvad der skulle flyttes med, og hvad der har skullet kasseres eller søges solgt. Vi har haft en af Danmarks dygtigste flytteplanlæggere - Niels Bagge - til at hjælpe os med at vurdere, hvad der skulle flyttes med, og jeg har fuld tillid til, at vi har disponeret fornuftigt - også i økonomisk henseende".

De kasserede skærme er ikke blevet smadret eller smidt ud som Nyhedsavisen påstår. Driftschef Bent Erik Hansen siger: ”Hvad der er smidt ud af computerudstyr, er udelukkende gammelt udstyr. Alt, der har værdi, står på lageret, og det vil vi forsøge at sælge. Vi er også i gang med at undersøge, hvad der kan skænkes til lande i den 3. verden. Der er slet ikke blevet smidt udstyr ud i den størrelsesorden, som Nyhedsavisen påstår.”

Udover at være driftschef er Bent Erik Hansen også formand for DR's idrætsforening, og i den egenskab har han også et stor motivation til at sælge så meget af det gamle inventar og udstyr. Overskuddet fra salget går nemlig til DRI's velfærdscenter i DR Byen, skriver DRåben videre.

”Vi har fra idrætsforeningens side brugt oceaner af tid på at sortere ting og sager, som vi har til salg. Vi har 4-500 flyttekasser fyldt med alt fra porcelæn til kabler og ledninger, som vi vil søge at sælge på markedet. Jeg har kravlet rundt i containere for at finde alt, der kunne omsættes i penge.”

”Det er rigtigt, at vi har smidt nogle gamle og defekte møbler ud. Vi kan ikke sælge gamle hæve-sænke-borde, hvis de er defekte. Eller borde, hvor bordpladen er beskadiget. Den slags er smidt ud.”

Bent Erik Hansen vurderer, at 90 pct. af de såkaldte designermøbler er genbrugt i DR Byen, i distrikterne og i TV Drama, som bliver i TV-Byen.

”De få ting, der ikke er genbrugt, står herude i TV-Byen låst inde og skal sælges.”

Bent Erik Hansen siger, at det er rigtigt, at flyttefolk har stået og smadret inventar: "Det har været, når de har skullet have plads til det i en container, så har de skilt træ og metal til hver sin container. Men der er slet ikke smadret møbler og udstyr i det omfang, som det er beskrevet i Nyhedsavisen. Det har flyttefirmaet Danmark også bekræftet over for mig.”

Nyhedsavisen skriver malende i dagens avis : "Til sidst bliver også B&O-højttalerne koblet fra, smadret og smidt op på det enorme læs af forvredet elektronisk isenkram. »Man kunne nok have fået en pæn pris for sådan et par klassiske højtalere, der spiller så godt. Og vi tør slet ikke tænke på, hvor mange vi har smidt ud af dem,« siger en flyttemand, der ønsker at være anonym, men hvis identitet er Nyhedsavisen bekendt." Der er iflg. Nyhedsavisen tale om alle de B&O højtalere, der var sat op overalt i TV-Byen.

Bent Erik Hansen siger: ”Det er en sjov historie med dem, men det er altså ikke B&O-højtalere. Det er de små højtalere, som hang overalt, hvor man kunne høre radio. Det er nogle fine gamle højtalere, som fungerer fint, og dem har vi allerede solgt rigtig mange af”.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -