Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Helsingør Ungdomsskole får nyt radiostudie
Torsdag 30. september 2010
Af Ulrik Brinck
 
Når radioeleverne på Helsingør Ungdomsskole i aften indleder deres første udsendelse i denne sæson, er der samtidig premiere på et spritnyt radiostudie på ungdomsskolen.

I en længere årrække har elever på Helsingør Ungdomsskole kunnet sende radio fra skolen under navnet 'HU Radio' - formelt og sendetilladelsesmæssigt som en redaktion under Espergærde Ungdomsskoles Radio (EU Radio), som har eksisteret siden 1984. Der var tale om to forskellige ungdomsskoler, som dog lå i samme kommune, men skolen i Helsingør gjorde før i tiden ikke så meget ud af radiofaget, som man gjorde i Espergærde, og studiet i Helsingør var lille og teknisk forholdsvis primitivt.

I 2007 blev ungdomsskolerne i Espergærde og Helsingør samt en tredje skole, som dog ikke lavede radio, administrativt lagt sammen til én enhed med fælles ledelse og undervisningsprogram, men fortsat med undervisning i både Espergærde og Helsingør. For radioens vedkommende affødte sammenlægningen et ønske om, at også denne på alle måder skulle være én enhed, og radioeleverne i Helsingør skulle have samme vilkår som i Espergærde, hvor man har lang tradition for at gøre meget ud af radioen og bruge den til både radioundervisning og udsendelser fra lokale koncerter og ungdomsskolens musicals.

I den forbindelse er man officielt gået bort fra navnene EU Radio og HU Radio, og stationen hedder nu US Radio (Ungdomsskolens Radio), uanset om der sendes fra det ene eller det andet sted. Endvidere er der blevet lavet et system, hvor afviklingssoftwaren Radio Host kører på samme database i Helsingør og Espergærde, således at alle radioens udsendelser i princippet kan sendes fra en hvilken som helst af de to lokationer.

Og nu er man altså blevet færdig med at opgradere studiefaciliteterne i Helsingør med bl.a. lydisolerede lokaler, nye borde, nye computere og en ny Sonifex S2 mixerpult.

Samtidig med at man kan slå dørene op til det nye studie, kan ungdomsskolen også glæde sig over den største elevtilslutning til radiofaget i lang tid. Hele tre elevhold er der oprettet i år - to i Helsingør og et i Espergærde.

US Radio sender på 92.8 MHz, en frekvens der deles med andre radiostationer i Helsingør, men derudover har ungdomsskolen også sin egen netradio, der sender 24 timer i døgnet på adressen www.ungdomsskolen.com .

Når alle tre elevhold er kommet i gang med at sende, vil der være elevradio på FM og netradioen tirsdag, onsdag og torsdag fra klokken 20 til 22. I det meste af radioens øvrige sendetid sender man 'lokal musik', dvs. musik af kunstnere, komponister og tekstforfattere fra Nordsjælland, samt musik fra ungdomsskolens musicalforestillinger, som man i Espergærde har produceret i mere end 30 år.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -