Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Kamp om frekvenser i Roskilde
Onsdag 26. marts 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I flere år har det efterhånden været en uskreven regel blandt de forskellige kommercielle aktører i den danske lokalradiobranche, at man ikke søgte på hinandens frekvenser. Det er der nu sat en stopper for. Da det lokale radionævn i Roskilde og omegn forleden opslog ledige frekvenser - hvor bl.a. Sky Radio sender - indkom der hele syv ansøgninger, heriblandt ansøgninger fra Radio 2, The Voice og Mix FM. Nævnet har tilsyneladende endnu ikke truffet en endelig beslutning, men med de særegne danske bestemmelser om delte frekvenser, hvor flere forskellige radiostationer skal dele en frekvens, kan det ende med, at alle kommercielle aktører bliver tabere.
Der var engang - for efterhånden mange år siden, hvor forskellige lokalstationer søgte og fik sendetid på kryds og tværs på forskellige frekvenser - især i hovedstadsområdet. Til stor skade for alle. De senere år har der - med få undtagelser - været en slags "borgfred", som har betydet, at de forskellige aktører søgte at opretholde 24 timers sendetilladelser og ikke gik efter, at ødelægge det for andre aktører ved at få nogle timers sendetid på disses frekvenser.

Sådan er det ikke længere. Der har i den senere tid været flere eksempler på, at forskellige radioselskaber søger sendetid på andre aktørers frekvenser.

Det seneste eksemple er Roskilde, hvor Sky Radio nu sender døgnet rundt på tre forskellige frekvenser, og hvor Nyhedsradioen 24-7 sender døgnet rundt på én frekvens. Desuden findes græsodskanalen Roskilde Dampradio.

Det lokale radionævn modtog inden fristens udløb ansøgninger fra syv foreninger og selskaber: Mix FM, Lokalradioen af 2003 i Roskilde (= The Voice), Radio 2, Foreningen Roskilde 2003 (= Radio Uptown), Radio Upstairs (= Sky Radio), Nyhedsradioen 24/7 og Roskilde Dampradio.

I går tirsdag fik ansøgerne hver ti minutter til at præsentere deres ansøgninger. Så vidt radionyt.com erfarer troppede bl.a. Nico Sparboom fra Mix FM, Henrik Knaack fra The Voice, Jim Receveur fra Radio 2 og Kasper Krüger fra Sky Radio op for at gøre et godt indtryk på nævnet.

Sekretær for lokalradionævnet, Vibeke Heide, er meget lidt meddelsom overfor radionyt.com, og vil end ikke bekræfte, om der er truffet en beslutning om, hvem der fik sendetilladelse. Hun vil heller ikke oplyse noget om, hvornår en beslutning kan forventes og kan ikke sige, om der er indkaldt til et nyt møde i lokalradionævnet.

Beslutter nævnet at meddele delte frekvenser til flere forskellige kommercielle aktører, vil det være totalt ødelæggende for muligheden for at drive kommerciel radio i Roskilde fremover.

Parterne bag medieforliget har ikke ønsket at fjerne det åbenlyse problem med delte frekvenser. Det er et særligt dansk problem, der ikke kendes i andre lande (på nær Norge), og som kan blive en meget betydende faktor, der forhindrer de lokale kommercielle stationer i at blive en "robust" sektor i det danske mediebillede, som regeringen eller oprindeligt havde intentioner om.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -