Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Lokale politikere er utilfredse med udsigt til lukning af lokalradio på Djursland
Mandag 7. maj 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Den prøvereplanlægning som Kulturministeriet har bedt Broadcast Partners udarbejde indebærer, at der ikke bliver én eneste ikke-kommerciel lokalradio- frekvens tilbage på Syddjursland og at der heller ikke afsættes frekvensplads til en kommerciel radio, der dækker Djursland. Området skal kun dækkes fra hhv. Århus og Randers. Udsigten til at Djursland kan blive uden lokalradio får nu de lokale borgmestre og landspolitikere fra området til at kontakte kulturministeren og deres respektive ordførere i Folketinget.
En række folketingsmedlemmer fra lokalområdet valgt på Djursland og i Randers for hhv. Venstre og Socialdemokraterne er sammen med områdets borgmestre gået i offensiven for at bevare de to lokalradioer på Djursland, Radio Rønde og Radio Djursland.

"Vi er enige om, at det nuværende forslag vil efterlade lokalradioerne på Djursland i en uacceptabel situation. Det skal vore medieordførere gøres opmærksomme på. Det lokale mediebillede har i forvejen svære forhold, og reformen vil medføre en yderligere svækkelse. Den vil eksempelvis ramme mulighederne for at holde liv i den lokale debat", siger Jan Petersen (S) til Århus Stiftstidende.

De lokale borgmestre har skrevet til kulturminister Brian Mikkelsen og udtrykt stor undren over, at en prøvereplanlægning af FM-båndet ikke har taget hensyn til de eksisterende lokale radioer. Derfor anmoder de om, at man stopper ethvert tiltag om en replanlægning på det foreliggende grundlag.

Formand for Radio Rønde og Radio Djursland, Brian Følle Petersen, udtaler til Århus Stiftstidende: "I snart 20 år har Radio Rønde overlevet en række ubehagelige kriser. Men det aktuelle udspil fra Kulturministeriet til en replanlægning af FM-båndet er trods alt den mest alvorlige trussel nogensinde. Det ser ud til, at vi bare skal væk".


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -