Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Årets Krygerpris går til Gitte Hansen og Claus Pilehave
Onsdag 29. november 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Gitte Hansen og Claus Pilehave får 11. december overrakt den fornemme Krygerpris på 25.000 kr. for deres arbejde med P1-programserien 'Hvor svært kan det være?'. Serien handlede om at skaffe 500 arbejdspladser til nydanskere i løbet af fem uger.
Krygerprisen er på 25.000 kr. og uddeles hvert år til en eller flere medarbejdere, der har gjort en særlig indsats for radiomediet. Prisen er opkaldt efter Christian Kryger, en pioner inden for radioreportagen.

Årets prismodtagere af Krygerprisen, Gitte Hansen og Claus Pilehave, har været ansvarlige for programserien 'Hvor svært kan det være?', som blev sendt på P1 i efteråret 2005. I programserien har de arbejdet målbevidst med den såkaldte løsningsorienterede journalistik.

Målet var at skaffe 500 arbejdspladser til nydanskere på de fem uger, som programserien varede. Grundstammen i programmerne var fem meget forskellige unge nydanskere fra hele landet. De unge fik hver deres egen time i radioen, hvor de behandlede et bestemt tema. I programmerne søgte de forklaringer på den store arbejdsløshed hos nydanskere i deres eget nærmiljø, de var ude på arbejdspladserne og skaffe job, og de interviewede beskæftigelsesministeren.

I Krygerprisudvalgets bedømmelse hedder det blandt andet: "Gitte Hansen og Claus Pilehave viser med programserien et godt eksempel på, hvordan man kan lave engagerende radio om vigtige samfundsspørgsmål på en måde, så det aktivt involverer de personer, som berøres. Og på en måde, så der åbnes helt nye tankemåder, som er direkte anvendelige i dagligdagen for mennesker og virksomheder - og for politikere i lovgivningsarbejdet.

Gitte Hansen er 40 år og har arbejdet inden for mange journalistiske genrer. De sidste år har hun prøvet kræfter med store tema- og programserier til P1 og senest til DR2, hvor hun var tilrettelægger på temaaftenen om 'Socialdemokratiets histori'” sammen med Claus Pilehave. Hun har været vært på P1 Debat og før det vært og reporter på Københavns Radio.

Claus Pilehave er 42 år og har gennem de seneste år også arbejdet med store programserier til P1 og senest DR2. Claus Pilehave har gennem mange år arbejdet som reporter på Københavns Radio, og han har sideløbende produceret kortere serier og features til P1. Begge er brændende optaget af at fortælle den gode historie, hvad emnet end måtte være, og de træder gerne helt nye stier - både journalistisk og formmæssigt.

Radiodirektør Leif Lønsmann overrækker prisen mandag den 11. december kl. 14.00 i DR Byen.

- - -

Foto: Claus Pilehave og Gitte Hansen modtager årets krygerpris på 25.000 kr. De står blandt andet bag P1-programmet 'Hvor svært kan det være?' (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -