Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


To uger om H.C. Andersen i DR Litteratur
Onsdag 3. december 2003
Af Karsten Jensen
 
Det handler om H. C. Andersens forfatterskab og liv, når den digitale radiokanal DR Litteratur sender 14 dages tema om en af Danmarks mest elskede digtere.
Oplæsninger af eventyr, romaner og digte, diskussion af hans humor og forhold til kvinder samt samtaler med forfattere om hans liv og værker. Det er bare noget af det, lytterne kan opleve, når den digitale radiokanal DR Litteratur sender 14 dages tema om digteren og mennesket H.C. Andersen.

Temaet om H.C. Andersen er sammensat af en overflod af materiale fra radioarkivet og sendes på DR Litteratur fra søndag 7. december til og med lørdag 20. december.

En af de oplevelser, der venter lytterne, er en række kendte stemmers oplæsning af H.C. Andersens eventyr og dagbøger. Blot for at nævne et udvalg: Jesper Klein læser op af H.C. Andersens rejsedagbøger, Bodil Ipsen læser fortællingen 'Historien om en moder', Bodil Kjer fortæller eventyret 'Snedronningen', Jørgen Reenberg læser 'Den standhaftige tinsoldat' og Osvald Helmuth læser 'Store Claus og lille Claus'.

H.C. Andersen er en del af den litterære arv for de fleste danske forfattere - men opfattelserne af og inspirationen fra digteren er vidt forskellige.

DR Litteratur sender blandt andet Per Højholts fortolkning af 'Konen med æggene' - og drømmen om at klatre op ad den sociale rangstige, der er forbundet med fortællingen. Villy Sørensen fortæller om sin opfattelse af H.C. Andersen, og i en programrække fortæller Johannes Møllehave om H. C. Andersens humor.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -