Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR åbner radiostudierne og byder på foredrag under Ørestad Kulturdage
Torsdag 2. oktober 2008
Af Karsten Jensen
 
Under overskriften 'Radio på Emil Holms Kanal' er udvalgte programmer fra DR's fire FM-radiokanaler flyttet ned i stueplan i DR Byen, så publikum kan følge med i, hvordan de bliver produceret og se studieværter og medvirkende.
P1 sender fra lokalet Dab In i DR Byen med adgang gennem hovedindgangen. Her sendes 'P1 Debat' klokken 12.20 onsdag-fredag med skiftende værter efterfulgt af 'Spørgehjørnet' med Carsten Wiedemann om onsdagen, 'P1 Business' med Solvejg Bjørnestad om torsdagen og 'Mennesker og Medier' med Lasse Jensen som vært om fredagen.

P2 sender programmet 'Amadeus' med Helge Baun Sørensen ved mikrofonen hver dag klokken 16-19. Det foregår i en mellembygning ved Koncerthuset i den del af DR Byen, der endnu ikke er helt færdig. Der er indgang over broen modsat DR Byens hovedindgang.

P3 har et af sine faste studier på hjørnet af Kaj Munks Vej og Emil Holms Kanal, hvor der vil være åbent for publikum hver af dagene fra klokken 11.30-18. Også dette hjørne er præget af at DR Byen ikke er helt færdig, men man kan komme ind bag stilladserne og opleve eksempelvis Camilla Jane Lea, 'De Sorte Spejdere' og 'Køter på P3'.

Også P4 København har fast studie i stueetagen af DR Byen ud til kanalen over for P3-studiet. Herfra sendes P4's udsendelser fra kl. 14 med blandt andre 'Brødrene' og Monica Krog-Meyer onsdag og torsdag, mens fredagen byder på 'Fredag på Farten' med Hans Otto Bisgaard efterfulgt af 'P4 Eftermiddag' med Anders Bisgaard. Her må publikum nøjes med at kigge ind gennem ruden til værterne og naturligvis lytte til programmerne over de udendørs højttalere.

Hver eftermiddag under kulturdagene vil DR præsentere særlige vinkler af DR's virksomhed ved tre foredrag. Det foregår i Dab In med indgang gennem DR Byens hovedindgang.

De tre foredrag er:
Oplevelser i Koncerthuset - onsdag den 8. oktober klokken 14.30-15.30

Koncerthuset i DR Byen er stadig en byggeplads, men datoen for indvielsen nærmer sig. Den 17. januar 2009 åbner Danmarks nye nationale koncertsal og dermed får hovedstaden en ny spændende destination for musikoplevelser. Enkelte koncerter i den første sæson i den nye koncertsal er allerede udsolgt, men der er masser af muligheder for at nyde spændende musik og udfordrende arkitektur.

DR's musikchef Leif Lønsmann vil præsentere Koncerthuset og fortælle om de oplevelser, Koncerthuset byder på efter den officielle åbning.

Tv på mobilen - torsdag den 9. oktober klokken 14.30-15.30

Det er teknisk muligt at sende levende billeder til mobiltelefoner, men hvad man som modtager gider se på den lille skærm er endnu kun gætterier. For at få bedre indblik i hvad den nye medieplatform kan bruges til, er DR gået i partnerskab med en række private virksomheder og forskere på Ålborg Universitet om CAMMP-projektet.

DR ønsker at afprøve forskelligt indhold på den lille skærm, og de private virksomheder vil udvikle teknologien.

DR's distributionschef Erik Henz Kjeldsen præsenterer CAMMP-projektet, hvor DR samarbejder med Aalborg Universitet, Nokia, Motorola, Wirtek og Broadcast Service Denmark om udvikling af fremtidens mobile TV.

Tre timer om dagen med DR - fredag den 10. oktober kl. 14.30-15.30

DR informerer, underholder og udfordrer danskerne gennem sine tilbud og tjenester på tv, radio og dr.dk, og hver dansker bruger i gennemsnit tre timer sammen med DR hver dag.

Læs mere:
http://www.radionyt.com/artikel/default.asp?id=15372




Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -