Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ny negativ omtale af DAB
Onsdag 15. december 2004
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Under overskrifterne 'Dyre DAB-radioer er en fiasko' og 'Lang vej til landsdækkende DAB-radio' sætter gratisavisen Urban i dag fokus på, at DAB-signalerne flere steder er for svage - specielt indendørs og specielt i bygninger af jern- eller gasbeton. Avisen skriver: "Skal du give en DAB-radio i julegave, så er det en god ide at sikre sig, at forretningen giver pengene tilbage efter jul. Man kan nemlig ikke være sikker på, at radioen kan opfange signalerne i hjemmet".
DAB er blevet udråbt til at være det nye vidunder på lydfronten, men DR erkender overfor Urban, at man hos DR godt har vidst, at den indendørs dækning ikke kunne blive så god, som man først havde håbet på.

"Hvis du befinder dig på gadeniveau og dybt inde i en bygning, er der problemer. Der kan signalet ikke nå ind. Og hvis bygningen er af jern og beton, bliver det endnu værre", siger specialkonsulent Lis Grete Møller.

Mens DRs FM udsendelser typisk udsendes med 60 kW sendestyrke, så ligger sendestyrken for DRs DAB multiplekser normalt på mellem 0.5 og 2 kW.

Lis Grete Møller forklarer, at DR ikke kan skrue sendestyrken op, da det iflg. Møller vil forstyrre udlandets sendere. Først på en konference i 2006, vil der måske blive mulighed for at aftale en forhøjelse af sendestyrken, og så vil der gå et par år, inden den bedre dækning kan føres ud i livet.

Urban nævner i øvrigt at den nye multipleks, DRs DAB 2 kanal, udsendes med nedsat sendestyrke på Hove, Næstved, Sdr. Højrup (Fyn), Maribo og Nykøbing F. Desuden er Helsingborg fortsat ikke kommet i gang, og der er uvist hvornår det sker. Fsva. Hove regner man dog med at denne kommer op på fuld styrke inden nytår.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -