Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Grønland: Tre lokalradioer i tæt samarbejde
Onsdag 14. februar 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Nuuk FM, Sisimiut Tusaataat og Maniitsoq Akisuasoq er gået i et nært samarbejde, der bl.a. indebærer fælles musikstyring, reklamesamarbejde og udveksling af programindslag. Det nye samarbejde blev i går omtalt i Qanorooq (KNR TV's daglige TV-avis) og det blev hævdet, at samarbejdet først kræver en særlig tilladelse - og dermed i praksis nu er ulovligt. Det afviser radiochef på Nuuk FM, Henrik Broberg, på det bestemteste. Omvendt afviser KNR TV også, at man har sagt eller antydet at noget var ulovligt i samarbejdet.
Radiosamarbejdet handler om salg af reklamer fra Nuuk FM til alle tre radiostationer. På den måde kan annoncører nå et samlet lyttertal på over 24.000 indbyggere, hvilket er næsten halvdelen af befolkningen i Grønland. Derudover udveksles der programproduktionen og endelig udvikles musikken på de tre stationer i tæt samarbejde - dog med skyldig hensyntagen til hver enkelt bys demografi og målgruppe. Det fortæller radiochef for Nuuk FM, Henrik Broberg. Han understreger, at projektet først skal indkøres i løbet af de næste to år. Herefter bliver det muligt for flere lokale radiostationer i Grønland at tilslutte sig.

Der blev givet et helt forkert billede af det nye samarbejde i KNR TV i går, mener Henrik Broberg. Han siger, at KNR TV hævdede, at det nye radiosamarbejde først kræver en særlig tilladelse. Men det er lodret forkert, mener Broberg. "Samarbejdet er ikke en såkaldt samsending, men et ganske almindeligt samarbejde - og det kan vi gøre præcist som vi vil", understreger radiochefen. Han forventer nu, at KNR TV kommer med en rettelse snarest muligt, "så folk rundt omkring i Grønland ikke tror, at vores samarbejde er ulovligt".

Nyhedschef for KNR, Pia Christensen, afviser kritikken fra Nuuk FM. Hun siger, at det i Qanorooq hverken blev sagt eller antydet, at radiosamarbejdet mellem de tre radiostationer skulle være ulovligt. Dét der blev sagt var blot, at en eventuel fremtidig samsending ville kræve en tilladelse, hvis den skulle realiseres. Det der (i dansk oversættelse) blev sagt var:
"Der skal først søges om, at lokalradioerne sender samtidigt, og de kan begynde med at sende, når de har fået tilladelse”.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -