Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR lytter til lytterne og genåbner DR Soft
Fredag 6. januar 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR har siden lukningen af den DAB-kanalen DR Soft mødt protester fra et stort antal radiolyttere, som er kede af at have mistet en af deres foretrukne radiokanaler, uden at den er blevet erstattet af andre kanaler. Argumenterne mod en lukning har gjort så stort indtryk, at DR-ledelsen har besluttet at komme lytterne i møde. DR har derfor valgt at genåbne DR Soft klokken 17.00 i dag fredag, og lade den køre indtil en ny DR-kanal bliver lanceret i løbet af foråret.
"Mange danskere er glade for at lytte til os og vores programmer. Derfor skylder vi også lytterne, at vi lytter til dem, når deres argumenter er gode, eller vores ikke er gode nok. Så nu har vi hentet DR Soft frem fra kælderen og sat den på hylderne igen," siger DRs radiodirektør Leif Lønsmann, der samtidig understreger, at kanalen senere på året vil blive erstattet af en anden kanal, som ud over musikken også vil indeholde nyheder og radioshow med kendte studieværter.

"Kanalen vil henvende sig til de samme lyttere, som forhåbentlig bliver endnu gladere end hidtil. De seneste dages debat om DR Soft har samtidig fremkaldt en række gode ideer fra lytterne, som vi vil tage med i overvejelserne om den nye kanal," siger radiodirektøren.

Det genåbnede DR Soft bevarer sit kulturpolitiske særkende, hedder det i en pressemeddelelse fra DR: 25 procent af den spillede musik er dansk, og der er mere variation og færre gentagelser end på de kommercielle og udenlandske radiokanaler.

"Danskerne har adgang til adskillige musikkilder og tilbringer adskillige af døgnets timer til lyden af musik. Ud over danske og udenlandske radiostationer og cd’er kan man i dag vælge og vrage mellem udenlandske musikkilder på internettet i form af mp3-filer, podcasts eller de mange hundredtusinde netradioer. Ingen af de udenlandske stationer har som DR en kulturpolitisk forpligtelse over for den danske musik," siger Leif Lønsmann.

Fordi DR er til stede på nettet med sine netradiokanaler, bliver over 400.000 netradiolyttere løbende præsenteret for den bedste danske musik. Og på DAB har DR Soft virket som et trækplaster, der har givet nye lyttere til de øvrige programmer.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -