Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio 2 Nordjylland indgiver klage
Fredag 14. september 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Folkene bag Radio 2 Nordjylland vidste ikke, at en programplan for Hitradio GFM udarbejdet i november 1999 var grundlag for den sendetilladelse, som Radio 2 Nordjylland skulle drives efter. I stedet troede man, at det var tilstrækkeligt at leve op til den reviderede programplan, som nævnet fik da GFM skiftede navn til Radio 2 Nordjylland. Det er et af punkterne i dén klage, som Radio 2 Nordjyllands københavnske advokatfirma nu har sendt til Radio- og tv Nævnet i Kulturministeriet.
Radio- og fjernsynsnævnet i Pandrup har flere gange i løbet af i år krævet, at Radio 2 Nordjylland styrkede det lokale islæt i udsendelserne ved at sende flere lokale nyheder, omtaler af arrangementer og reportager fra begivenheder i lokalområdet, skriver Nordjyske Stiftstidende.

Da Radio 2 efter nævnets opfattelse ikke havde forbedret forholdene tilstrækkeligt på trods af gentagne opfordringer, mistede nævnet tålmodigheden for to uger siden og inddrog sendetilladelsen midlertidig.

Det har Radio 2 nu klaget over. Man kritiserer, at det lokale nævn tog så vidtrækkende en beslutning på et tidspunkt, da stationen er i gang med at forbedre forholdene.

Baggrunden er, at nævnet i maj gjorde stationen opmærksom på, at der var for lidt lokalstof i udsendelserne. I juni besluttede nævnet, at Radio 2 Nordjylland skulle aflevere en revideret programplan og i igen i juli meddelte nævnet, at det ikke var tilfreds med manglen på lokale nyheder.

I sin klage til Kulturministeriets radio- og tv-nævn, som Nordjyske er kommet i besiddelse af, slår Hitradio GFM/Radio 2 imidlertid fast, at folkene bag stationen fik den opfattelse, at det var tilstrækkeligt at leve op til den reviderede programplan, og det bestræbte stationen sig på ved at øge indholdet af nyheder og omtaler af arrangementer med lokalt islæt.

Det lokale nævn mener at det kun var tale om meget små forbedringer, og det var grunden til, at nævnet inddrog sendetilladelsen

Hitradio GFM/Radio 2 skriver i klagen at man kan dokumentere, at andelen af lokalt stof er stigende og at radioudsendelserne fokuserer på Pandrup Kommune. Men samtidig påstår radiostationen, at nævnet slet ikke har været interesseret i, at stationen skulle opfylde kravene.

Nævnet ønskede blot at gennemføre en procedure, der kunne legitimere, at nævnet på et tidspunkt kunne fratage Hitradio GFM/Radio 2 sendetilladelsen og dermed fjerne den konkurrence, som de øvrige lokalradioer i kommunen havde fået, hedder det i klagen.

Hitradio GFM/Radio 2 mener altså, at nævnet forskelsbehandler lokalradioerne, da nævnet ikke er skredet ind over for andre lokalradioer, der sender meget lidt lokalstof, eksempelvis Radio Klassic Nord.

Hitradio GFM/Radio 2 skriver afslutningsvis i sin klage til Radio- og tv-nævnet iflg. Nordjyske, at stationen har forsøgt at komme i dialog med radio- og fjernsynsnævnet efter nævnets inddragelse af sendetilladelsen. Det har imidlertid ikke været muligt, for nævnet har haft mere travlt med at forsyne pressen om sagens udvikling end at indgå i en dialog, mener radiostationen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -